Ko je ovdje lud?

0
107

Antisrpski medij N1 prije samo nekoliko dana objavljuje:“ Evropska unija se suočava s rizikom iznenadnog priliva migranata koji bježe zbog rata između Izraela i Hamasa, rekao je grčki ministar za migracije Dimitris Kairidis i pozvao na budnost i više solidarnosti između zemalja članica”.

Ovo je bilo upozorenje za Evropu. Ovakvu izjavu nismo mogli da vidimo na N1 prije samo nekoliko godina, u jeku migrantskih pohoda na Evropu.

U novembru 2018. godine jedan drugi antisrpski medij, Oslobođenje iz Sarajeva, donosi u velikoj analizi sljedeće: “Epidemija ( misli se na druge bolesti-još nema KOVID-a) koju sa sobom donose izbjeglice i migranti iz zemalja Bliskog istoka i Sjeverne Afrike jedan je od najjačih argumenata kojim se evropski ksenofobi služe kada imperativno zahtijevaju zatvaranje granica”. Kompletna analiza se bavi mišlju kako Evropa treba da primi migrante sa istoka. To rade i brojne organizacije koje dolaze na Balkan i organizuju pružanje pomoći migrantima, a podobni mainstream mediji forsiraju teške priče iz kolona. Pri tome, jako se opiru stvarnim pokazateljima- mladi i spremni migranti, bez žena i djece sa spremnim kartama i rutama, novim mobilnim telefonima i slično. Spremniji za borbu nego za bježanje od borbe.

Zapadna Evropa je pozivala Mađarsku, te druge zemlje, ali i osuđivala i Milorada Dodika i Republiku Srpsku zbog jasnog stave o neprihvatanju migranata. To je išlo toliko daleko da tadašnja njemačka kancelarka Angela Merkel poručuje da će države članice EU morati da ustupe pojedina nacionalna prava Fronteksu i da će države članice EU morati da podnesu dio bremena migrantskog priliva kako bi pokazale solidarnost.

I šta se to promijenilo u međuvremenu. Zašto su danas migranti prijetnja Evropi, a prije samo nekoliko godina nisu bili? I kako je moguće da EU danas donosi nova pravila o deportacijama, a forsirala je uvoz, kako oni kažu, radne snage sa istoka kroz migracije zbog čudno pokrenutih ratova? Možda jedan od odgovora leži u činjenici da je Evropu preplavila radna snaga iz Ukrajine. Ta zemlja je danas ostala bez polovine stanovnika. Izuzimajući one koji su otišli ka Rusiji i one koji su otišli u Tursku, milioni Ukrajinaca su stigli na zapad. Stigla je nova krv. Problem depopulacije i radne snage mogao bi da bude trajno riješen, a Ukrajinci su sličniji tzv. Zapadu. Tzv. briselski migracioni pakt je ionako mrtav. Slovenija uvodi rigorozniju kontrolu granice sa Hrvatskom I to zbog loše granične politike ovih drugih. To isto radi Italija sa Slovenijom ,Francuska sa Italijom, i to će da se sve više seli ka zapadu i sjeveru Evrope. Italijanska premijerka Đorđa Meloni govorila je o ovom problemu u UN i naglasila da Italija ne može postati izbjeglički centar koji ostatak Evrope odbija da prihvati. Neprijateljski N1 donosi veliki naslov: Jesu li migranti sigurnosna prijetnja po BiH i Evropu?

Evropa više ne pominje ksenofobiju. Razlozi Orbana, Poljaka, Dodika i drugih političara koji su svrstani među suverenističke lidere, sada postaju razlozi evropskih globalista. Samo nekoliko godina im je trebalo da počnu da govore istim jezikom. Ali sada niko ne pominje da je neko i prije njih govorio tako i upozoravao. Oni su i dalje na drugoj strani.

Ostavite komentar