Kojić: Pravosudne institucije služe za provođenje bošnjačke politike

0
154

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić izjavio je Srni povodom ubrzanja postupka protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića da pravosudne institucije u BiH služe za sprovođenje bošnjačkih politika.

Kojić je ocijenio da u politički montiranom procesu protiv predsjednika Republike Srpske pred Sudom BiH, pravni propisi i praksa ništa ne znače.

“Imamo situaciju gdje se u predmetima ratnih zločina ročišta u nedogled odgađaju, procesi traju godinama, a ovdje imamo situaciju gdje žele to što prije da urade”, ukazao je Kojić.

On je rekao da se užurbano zakazivanje glavnog pretresa u predmetu protiv Dodika i Lukića, radi po nalogu mentora, onih koji su sav proces i osmislili.

“Takva poruka uznemirava javnost prosto zbog nesigurnosti, jer se svi sutra mogu naći pred tim sudom i šta mogu očekivati? Taj sud propagira nejednakost građana pred zakonom, a osnovni motiv trebao bi da bude uspostavljanje jednakosti”, dodao je Kojić.

Kojić je zaključio da pravnu nesigurnost, koju proizvodi Sud BiH, prouzrokuje nepovjerenje i strah kod građana.

Pred Sudom BiH za 22. novembar zakazan JE glavni pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića koji su optuženi za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

Ostavite komentar