Kojić: Šmit kleveće vlast Srpske da bi ozakonio svoje manite poteze

0
47

Kristijan Šmit u izvještaju Savjetu bezbjednosti UN pokušava da opravda svoje sulude i manite poteze, na najprizemniji način kleveće vlast Republike Srpske i tako pokušava dobiti legitimitet, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić.

“Na taj način pokušava dobiti legitimitet i ozakoniti svoje sulude ideje što ni na koji način ne može. Važno je da Vlada Republike Srpske, zahvaljujući svojim partnerima Kini i Rusiji godinama unazad ima mogućnost i može da pokaže stvarno stanje, ko je glavni pokretač i remetilački faktor ne samo političkih već i odnosa između različitih vjera i naroda koji žive u BiH”, rekao je Kojić.

On je dodao da Šmit na najprizemniji, dječiji, način traži opravdanje klevećući vlasti Republike Srpske, uključujući i njenog predsjednika Milorada Dodika jer to očigledno smatra popularnim.

“Šmit pokušava da kroz svoj izvještaj opravda odluke na koje nije imao pravo, samom činjenicom da nije legalno i legitimno izabran pred onima kojima podnosi izvještaj. Time pokušava da opravda svoje sulude i manite poteze”, rekao je Kojić.

On je naglasio da sulude ideje koje Šmit stavlja u izvještaj u potpunosti bivaju demaskirane kroz izvještaj Vlade Republike Srpske i na veoma jasan način predstavljene u Savjetu bezbjednosti UN.

“Dakle, ništa novo od Šmita ali bitno je da Vlada može da putem svojih partnera poslati poruku kakvo je stvarno stanje u BiH”, dodao je Kojić.

Savjet bezbjednosti UN održaće danas sjednicu posvećenu situaciji u BiH na kojoj bi, kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, trebalo da se obrati predsjedavajući Predsjedništva Željko.

Vlada Republike Srpske je u izvještaju upućenom Savjetu bezbjednosti UN naglasila važnost okončanja nelegalne i destabilizujuće uloge Kristijana Šmita kao neizabranog stranog diktatora BiH.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je juče da je 30. Izvještaj Srpske Savjetu bezbjednosti UN uputio kineskom predstavniku u tom tijelu UN kako bi mogli da iznesu istinu o stanju u BiH.

OHR je saopštio da je Šmit predao svoj redovni izvještaj generalnom sekretaru UN u kojem je okrivio vlast Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Dodikom za “nezabilježene napade na Dejtonski sporazum i ustavnopravni poredak BiH”.

Iz UN medijima je potvrđeno da Šmit neće prisustvovati sjednici, na kojoj je jedna od tema i produženje mandata Euforu u BiH.

Ostavite komentar