Kojić: Sud BiH je saučesnik u zločinu nad Srbima na Glođanskom brdu

0
137

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da je Sud BiH saučesnik u zločinu nad 126 Srba na Glođanskom brdu, jer je na slobodu pustio Nasera Orića i njegove bojovnike.

– Zločin na Glođanskom brdu koji su mahom počinili muslimani iz Srebrenice klasičan je primjer da zločin nad Srbima u ovakvoj BiH i ovakom sudu nema ime i prezime – rekao je Kojić.

On je naveo da ubistvo 126 Srba koji su izmasakrirani na najbrutalniji način za Sud BiH ne predstavlja zločin, jer već 31 godinu za niko nije odgovarao.

– Pitamo se ko su nam bile i ko su nam komšije sa kojima živimo i dan danas? Da li je moguće da neko veže nekoga za drvo i muči ga dok ne skonča i da je većini ubijenih odječena glava? To ne može normalan čovjek ni da pomisli, a kamoli da uradi – rekao je Kojić.

On je ocijenio da takve strahote mogu samo da urade krvnici, psihički oboljeli i monstrumi koji su još na slobodi.

– Kakva je to poruka koju Sud BiH šalje Srbima Podrinja, ali i BiH? – upitao je Kojić.

On je istakao da je ta poruka brutalna kao i sami počinjeni zločini.

– Sud BiH je u ovim zločinima saučesnik jer je na slobodu pustio Nasera Orića i njegove bojovnike koji se i danas šepure na slobodi, bave se biznisom i ugledni su članovi društva. Oni su heroji u Federaciji BiH, ali i u krugovima zapadnih ambasada – rekao je Kojić.

On dodaje da je novo pitanje dokle će se trpjeti ovakvo sudstvo?

– Svakog Srbina koji je čuvao svoju otadžbinu su osudili, dok su sa druge strane nagradili svakog ko je ubijao srpsku nejač, na svaki mogući način štitili muslimane, što kroz otezanje postupaka kako bi biološki sat odradio posao umjesto njih, što kroz sramne presude, ali i propuste, pa je tako Sakib Mahmuljin u bjekstvu – napomenuo je Kojić.

To je im malo, pa su krenuli i na institucije Republike Srpske, rekao je Kojić i zapitao ko je sljedeći – porodice ubijenih, majke, supruge ili djeca stradalih?

– Ako smo mi na redu, počnite gospodo što prije jer želimo što prije da dokažemo činjenice, a one su neumoljive – ubijeno je 3.267 Srba u Podrinju i nikad nećemo ćutati ma koliko to smetalo međunarodnim protuvama – poručio je Kojić.

On je ukazao da Srbi imaju obavezu da svoju djecu nauče šta se dešavalo u prošlosti, sa kim žive, ko im ne misli dobro, da ih odvedu na mjesta stradanja kako bi vidjeli šta su im komšije uradile i da je priča o zajedničkom životu samo podvala koju plasiraju stranci kako bi amnestirali muslimane, ali i svoju ulogu u pokušaju zatiranja Srba na ovim prostorima.

– Od Suda BiH tražimo da se formira predmet “Glođansko brdo” i da ove žrtve konačno budu isto tretirane pred zakonom, kao što su to žrtve drugih naroda u BiH – zaključio je Kojić.

Ostavite komentar