Komandant 7. Muslimanske brigade tzv. Armije BiH: Stavljam se na raspolaganje Hamasu (VIDEO)

0
234

Nekadašnji komandant 7. Muslimanske brigade Armije BiH Šerif Patković, danas zvaničnik SDA, stavio se na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas u obraćanju kojemu je prisustvovao i ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora.

Patković je predvodio jedinicu odgovornu za desetine ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u srednjoj Bosni, a u kojoj se borilo na stotine pripadnika raznih terorističkih organizacija iz arapskoga svijeta. “Brigada pokreta El Hamas nastala iz političkog krila Mladomuslimanskog bratstva mene duboko podsjeća na Sedmu (muslimansku brigadu Armije BiH) i ja kao komandant, evo kažem i ambasadoru, ali i kao čovjek stavljam se na raspolaganje u datom trenutku da im se pridružim”, rekao je Patković nakon čega je prekinut snažnim pljeskom okupljenih.

Pri tome je dodao kako bi Izrael mogao ispaliti nuklearne projektile u slučaju napada nekih od muslimanskih zemalja, te je kritikovao Sjedinjene Američke Države čija su se dva nosača aviona usidrila na istoku Mediterana kao osiguranje u slučaju da Iran, Hezbollah ili drugi entiteti pokušaju udar na Izrael.

“Meni glava nije usijana, ali svijet je usijao glavu. Nastavi li svijet podržavati Izrael, dogodiće nam se svim ljudima katastrofa. Naravno, ne stoji Izrael sam. Jaser Arafat je jednom rekao dobru činjenicu: ‘Mislio sam da je Palestina okupirana dugo vremena, a onda sam shvatio da je svijet okupiran, da je Palestina slobodna. Činjenice da raspolažu s 52 nuklearne bombe sigurno ih neće spriječiti ništa da ih ispali u slučaju intervencije bilo kojih muslimanskih država. Nisu nosači aviona došli da odbrane demokratiju, nego da odbrane globalizaciju. To je svijet koji teži da nam se svima implementira. Selam šehidima Gaze. Izdržite braćo. Selam iz Bosne”, rekao je Patković, prenosi Herc.info.

Ključna stvar koja povezuje muslimane iz BiH s ‘braćom’ u Gazi, ali i onima iz arapskoga svijeta koji su se priključili jedinicama tzv. Armije BiH, je ideja ‘Muslimanskoga bratstva’, a čiji je jedan od istaknutijih ideologa bio i bivši bošnjački član Predsjedništva Alija Izetbegović koji je objavio Islamsku deklaraciju o idealu muslimanskoga povezivanja, organizacije muslimanskih društava i država. Zanimljivo je kako su Patkovićev antisemitski i antiamerički govor prešutjeli bošnjački mediji, a nije ga komentarisao bilo ko od bošnjačkih ili probošnjačkih političara, posebno dio oko svrstavanja na stranu Hamasa.

Ostavite komentar