Konaković i PDP – marionete istog nalogodavca

0
98

U poslijednje vrijeme sve češće se može vidjeti da su Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova BiH i Partija demokratskog progresa (PDP) u službi istog nalogodavca.

Konaković je postao poznat kao tobožnji borac protiv korupcije i nepotizma, a njegova stranka je osnovana s ciljem da se suprotstavi političkoj eliti koja, prema njegovim riječima, godinama pljačka građane Bosne i Hercegovine. S druge strane, PDP je stranka koja je stekla “popularnost” kao kritičar političke elite.

Međutim i pticama na grani je jasno da je njihova borba samo prividna i da su ustvari marionete istog nalogodavca.

Evidentno je da je njihova zajednička svrha destabilizacija političke scene u BiH i stvaranje haosa kako bi se ostvarili određeni interesi.

Jedan od argumenata koji se često nameću je sličnost njihovih političkih poruka i metoda. Često koriste populistički pristup u komunikaciji s javnošću, iznose oštre kritike na račun političkih protivnika i obećavaju brza rješenja za sve probleme. Takođe, često koriste iste medije kao platformu za promociju svojih političkih stavova, pojavljuju se u istim emisijama i daju nevjerovatno slične izjave.

Drugi argument je njihova međusobna podrška i saradnja. Konaković je podržao PDP u njihovoj kampanji za gradonačelnika Banjaluke, dok je PDP javno podržao Konakovića u njegovoj tobožnjoj borbi protiv korupcije. Ova podrška između njih, koji su često predstavljaju kao politički rivali, izazvala je sumnje da su ustvari povezani i da rade zajedno prema istom cilju. Što se svakim danom sve više dokazuje.

Učenici političke škole “Fridrih Ebert” na identičan način plasiraju dobro naučenu lekciju.

Pa je Konaković, pokušao da opravda zadržavanje migranata u FBiH, tako što se pozvao na pismo upućeno američkom Kongresu od strane institucija Republike Srpske u kojem se traži da se riješi migrantska kriza u BiH, tako što je članove Vlade RS, nazvao, licemjerima. Pitamo Konakovića, da li zakoni nametnutih stranih sila važe samo kad treba urušavati Republiku Srpsku?

Lideri PDP-a, takođe su dobro pratili na času, pa su na isti način prozvali Vladu Republike Srpske i na vrlo perfidan način pokušavaju da unesu haos i destabilizaciju po pitanju političke a neophodne saradnje između dva entiteta, a krajnji PDP-a, jeste, davanje legitimiteta Kristijanu Šmitu.

Sve to je začinio Bosić ( SDS) skandaloznom izjavom: “Umjesto da Šmit iskoristi svoja ovlašćenja koja tvrdi da ima i obračuna sa svima koji ne poštuju njegove nametnute odluke, on je sve prebacio na nejaka leđa pravosuđa.

Da sve dolazi iz iste kuhinje, da je opozicija u Republici Srpskoj u saradnji sa spoljnim neprijateljima Republike Srpske, jasno je i članovima izdajničkih partija, koji svakim danom u sve većem broju napuštaju stranke.

Ostavite komentar