Konaković: Super je poruka Milorada Dodika!

0
98

Predsjednik NiP-a i ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković pozdravio je izjavu Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i Republike Srpske o potrebi smirivanja tenzija.

-Super je poruka Milorada Dodika koju sam čitao prilikom dolaska, da bismo trebali staviti interese EU puta koji donosi dobro svim građanima BiH, a smanjiti animozitete i sujete i to bi stvarno bila istorijska stvar – rekao je on.

Konaković navodi da su blizu rješenja koja bi danas trebala isključiti pokušaj da se u sklopu evropskog puta ubace i neke teme koje nisu imeprativne kada je riječ o 14 prioriteta.

-Ostalo možemo u nekom periodu poslije i možda još boljem i lakšem okruženju ako dobijemo historijsko otvaranje pregovora, a pogotovo pristup jedinstvenom pristupu tržištu EU. Radne grupe su pripremile, trebalo bi dovesti do kraja, male su finese u završnici, čekamo da čujemo stavove po pitanju zakona o sudovima, mi mislimo da sjedište treba biti u Istočnom Sarajevu, dio integriteta je obavezan, CIK obavezan, ali član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda bi trebao sačekati sveukupnu promjenu – poručio je on, prenosi Kliks.

Ostavite komentar