Košarac: Kvalitetan poslovni plan kompanije “Bema”

0
179

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je danas da je Fabrika obuće “Bema” u Banjaluci, u kojoj je zaposleno 1.250 radnika, primjer društveno odgovorne kompanije koja ima kvalitetan poslovni plan.

“Ove godine smo donijeli odluku da 63 tarifne oznake za repromaterijale i materijale koji se koriste u obućarskoj i teksitlnoj industriji budu oslobođeni carina. Za narednu godinu smo pripremili odluku koja tertira 65 tarifnih oznaka”, rekao je Košarac novinarima nakon sastanka sa tehničkim direktorom “Beme” Marinkom Umičevićem.

Košarac je napomenuo da “Bema” dnevno proizvodi 10.000 pari obuće što se ne smije ignorisati.

On je istakao da je ove godine 330 radnika zaposleno u obućarskoj industriji, u kojoj trenutno radi 30.000 ljudi.

“Radićemo da snažnije afirmišemo mogućnost carinskih suspenzija za uvoz mašina za proizvođače. Afirmisaćemo i kvalitet naših proizvoda i zato je bitno da proizvođači budu na važnim sajmovima”, dodao je Košarac.

Umičević je naglasio da je Košarac u četvorogodišnjem mandatu mnogo uradio za obućare i tekstilce zato što su smanjene carine.

“Razgovarali smo i o mogućnosti da carine bude oslobođen uvoz mašina za obućarsku industriju. Ove godine smo u `Bemi` povisili plate za 23 odsto, sve naknade radnicima su isplaćene čime mogu biti zadovoljan”, rekao je Umičević i naveo da je “Bemu” pomagala i Vlada Srpske.

On je napomenuo da je nevjerovatno da u javnom sektoru postoje ljudi koji ne dolaze na posao, a primaju platu, te da takvi zakonski moraju odgovarati.

(Srna)

Ostavite komentar