Košarac: Nema nikakvog članstva u NATO, Srpska to nikada neće prihvatiti

0
57

Nema nikavog članstva BiH u NATO-u, Republika Srpska to nikada neće prihvatiti, a ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović ne mogu da govore u ime BiH, izjavio je danas zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

“Nema članstva, jer smo svjesni činjenice šta je NATO radio 1995. godine srpskom narodu. Ne znam koliko puta to treba da ponovim u Sarajevu ili na nekim drugim mjestima, ali vidljiva je njihova invazija i određene aktivnosti po svijetu da lobiraju, govore netačno u ime BiH”, rekao je Košarac novinarima u Sarajevu.

Košarac je dodao da niko kao predstavnik srpskog naroda u bilo kojoj instituciji, na bilo kojem nivou u BiH, ne smije da verifikuje odluke nelegitimnog visokog predstavnika.

“Naša politika je izgradnja suvereniteta institucija, aktivna uloga Republike Srpske i FBiH u procesu odlučivanja i na zajedničkom nivou i kroz ulogu izabranih predstvnika sva tri konstitutivna naroda”, naveo je Košarac.

Ukoliko postoji opredjeljenje da se okupe oko politike institucija Republike Srpske, a smatra da to treba, Košarac je naglasio da bi bilo patriotski, politički odgovorno da članovi Centaralne izborne komisije iz reda srpskog naroda postupe po zaključcima Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija.

On je dodao da će u suprotnom verifikovati nelegitimnog Kristijana Šmita i daće mu na značaju.

“Smatramo da je njegova uloga ovdje potpuno štetna po interese Republike Srpske i nacionalne interese srpskog naroda u BiH. Očekujem da će se i dalje nastaviti intervencija Šmita, jer želi da na različite načine usmjeri svoju politiku protiv Republike Srpske”, zaključio je Košarac.

Bećirović je juče pozvao NATO da uputi poziv BiH za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH.

Ostavite komentar