Košarac: Prijetnje Ambasade SAD-a Dodiku prevršile svaku mjeru

0
72

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Staša Košarac poručio je da su bezobrazne i drske prijetnje Ambasade SAD-a upućene legitimno i legalno izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku prevršile svaku mjeru!

Košarac je naveo da su njihove pridike o navodnom antidemokratskom, protivustavnom i antidejtonskom djelovanju vrhunac licemerja i primjene dvostrukih aršina.

“Ko priča o secesionizmu?! Da li je secesionizam pozivanje na poštovanje Ustava i Dejtona, te na unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca? Gospodo, to je suverena i odgovorna politika, a ne secesionizam“, poručio je Košarac.

Kako je dodao, ne zna sa kojim pravom Ambasada SAD-a može da govori o izbornom procesu u BiH.

“Ko im je dao mandat da se upliću u unutrašnja pitanja u BiH?“, upitao je Košarac i dodao:

“Ambasada SAD-a na čelu sa Marfijem na najdirektniji mogući način krši načela međunarodnog prava, prema kom stranim vladama i međunarodnoj zajednici nije dozvoljeno uplitanje u unutrašnje poslove suverenih država, nego imaju obavezu da poštuju njihovu političku nezavisnost:“

Prijetnja po suverenitet i stabilnost BiH, dodao je, su upravo zapadni centri moći, koji nasilno pokušavaju da prekrajaju Dejtonski sporazum i da zagospodare životom na ovim prostorima.

“Oni će učiniti sve da uruše svaku mogućnost dogovora dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Njima nije u interesu da legitimno izabrani predstavnici naroda odlučuju o sudbini ove zemlje. To su, uostalom, dokazali i podrškom lažnom visokom predstavniku u nametanju izmjena Izbornog zakona. Srpska nikada neće dozvoliti da izbornu volju njenih građana modeliraju nelegitimni stranci i karikature sa Zapada. Naše ustavno pravo je da organizujemo izbore na teritoriji Republike Srpske“, zaključio je Košarac u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Ostavite komentar