Košarac: Šmit živi u paralelnom univerzumu, vrijeme je da se vrati u Njemačku

0
72

Sve što je Kristijan Šmit rekao svjedoči da baš on, smješten u sarajevskoj bijeloj tvrđavi, živi u svom svijetu, u paralelnom univerzumu, i da pojma nema šta građani Srpske i Federacije BiH misle o njemu. A ne misle ništa dobro, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, komentarišući izjavu Kristijana Šmita da, kako je naveo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović žive u nekom izolovanom svijetu.

– U toj bijeloj tvrđavi zlom čarobnjaku Šmitu (Gargamelu) federalni lukavi mali Štrumpfovi postavljaju zamke i trikove i igraju se s njim daleko od stvarnog svijeta. Podršku im daju i aplaudiraju mali Štrumpfovi i Štrumpfeta iz opozicionih stranaka u Srpskoj. Serviraju mu i lažne priče o tome da je baš on, njemački državljanin Šmit, visoki predstavnik potvrđen u Savjetu bezbjednosti UN – napisao je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

On je dodao da je stvarnost potpuno drugačija jer Šmit to nije.

– Niti je smio, niti mogao da otputuje u Njujork na sjednicu Savjeta bezbjednosti UN, jer je tamo predsjedavao predstavnik Kine, koji mu, sasvim sigurno, ne bi dao da se obrati. Prevedeno na jezik stvarnosti, taj predsjedavajući kineski diplomata predstavlja veliku svjetsku silu, stalnu članicu SB UN, koja ne priznaje Šmita kao visokog predstavnika – istakao je Košarac.

On je dodao da “možda Gargamelu Šmitu to sitni mali zli Štrumpfovi, u začaranom svijetu u kojem živi, nisu stigli da objasne, pa je morao da slaže javnost u BiH”.

– Šmita, pardon Gargamela, trebalo bi konačno nekako da probudi iz snova u kojima živi (i plata mu je iz snova) i vratiti ga u njegovu Njemačku, gdje neće moći da maše čarobnim štapićem i sve dobro pretvara u loše, već će, kao i drugi Nijemci, morati da živi stvaran život i da zaradi običnu njemačku platu – poručio je Košarac.

Ostavite komentar