Košarac: Tuđe nećemo, svoje ne damo

0
169

Građani Republike Srpske sutra će na narodnom skupu “Branimo Srpsku” u Istočnom Sarajevu jednoglasno poručiti svima koji kidišu na Republiku Srpsku da će je braniti i odbraniti, izjavio je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

Košarac je istakao da će građani ponovo pokazati da zajedno i u sabornosti stoje uz Republiku Srpsku, politiku njenog rukovodstva i institucija.

“Jednoglasno ćemo poslati poruku svima koji kidišu na Republiku Srpsku da ćemo braniti i odbraniti našu otadžbinu, našu imovinu, našu slobodu i pravo našeg naroda na opstanak na ovim prostorima. Mi ne želimo mi milimetar onoga što nam ne pripada, ali svoje ne damo – naveo je Košarac na društvenoj mreži “Instagram”.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je jasno opredijeljena da brani ustavne nadležnosti i dosljednu primjenu Dejtonskog sporazuma.

“Našu politiku definišemo u institucijama Srpske, odgovorno je provodimo i račune polažemo isključivo građanima Republike Srpske”, naglasio je Košarac, koji je i zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH.

On je rekao da su sabornost naroda, patriotizam i ljubav najbolji odgovori na nasrtaje i napade na Republiku Srpsku i njene institucije, kao i na politički progon legalno i legitimno izabranog predsjednika Milorada Dodika.

On je naglasio da Srpska zna svoj put, te podsjetio da su u proteklim mjesecima na mirnim i dostojanstvenim protestima “Granica postoji” građani jasno pokazali da granica postoji, te da nikada neće dozvoliti im strane ambasade i međunarodni mešetari određuju pravila i uređuju živote.

“Nećemo dopustiti da pogaze izvornu volju naših građana, da nam nipodaštavaju institucije i otmu našu imovinu”, istakao je Košarac.

On je izrazio zahvalnost ponosnim i odlučnim građanima Srpske, kao i organizatorima skupova “Granica postoji”, koji su omogućili da se na miran i dostojanstven način podigne glas protiv ugnjetavanja i želje novih/starih kolonijalizatora da upravljaju nama.

“Neće im proći! Nije ni u istoriji, ne prolazi ni danas, niti će ikada u budućnosti. O našoj sudbini odlučujemo mi, građani Republike Srpske. Naše političke predstavnike boramo na na demokratskim i fer izborima”, naglasio je Košarac.

Građani Srpske, napomenuo je, izabranim predstavnicima daju legalitet i legitimitet da izbornu volju provode u institucijama Srpske, u skladu sa Ustavom i zakonomima, nikako po volji, mašti, zamisli nekog stranca, posebno ne lažnog visokog predstavnika i nedobronamjernih ambasadora.

“Srpski narod je slobodarski naroda. Tuđe nećemo, svoje ne damo”, zaključio je Košarac.

Narodni skup “Branimo Srpsku” biće održan u ponedjeljak, 20. novembra, u 19.00 časova u sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

Sa skupova koji su do sada održani u Bijeljini, Trebinju, Zvorniku, Doboju, Prijedoru, Gradišci i Derventi poručeno je da su građani odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Ostavite komentar