Kovačević: Kada se Helez fotografiše sa automatskim puškama i prijeti Srbima – Američka ambasada ne reaguje

0
59

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da to što se ministar odbrane BiH, koji bi trebao garantovati bezbjednost svim građanima i narodima u BiH, fotografiše sa automatskim puškama i ratnim dronovima, uz obavezne prijetnje Republici Srpskoj i Srbima da će nestati u nekoj novoj “oluji”, očigledno za Američku Ambasadu u Sarajevu ne zaslužuje nikakav komentar i ne predstavlja “neodgovorno ponašanje i potkopavanje napora na pomirenju”.

“S druge strane, par nenaoružanih djevojaka i momaka koji su u BiH boravili u skladu sa zakonom i svim propisima, a što je potvrdio i ministar inostranih poslova BiH i koji su učestvovali u protokolu odavanja pošte žrtvama genocida nad svojim sunarodnicima, za Američku ambasadu očigledno predstavljaju prijetnju i provokaciju”, istakao je Kovačević.

Kovačević ističe da je činjenica da u sramnom saopštenju nijednom riječju nisu spomenuli 3267 srpskih žrtava koji su od 1992. do 1995. godine u regiji Srednjeg Podrinja i Birča pobijeni od svojih muslimanskih komšija na najsvirepiji i najbrutalniji način, sasvim dovoljno govori o odnosu Američke ambasade u Sarajevu prema srpskim žrtvama u BiH.

“I Srpska i Srbija žele dobre i partnerske odnose sa svim garantima Dejtonskog sporazuma, uključujući naravno i SAD, ali ovu vrstu dvostrukih aršina i ponižavanja srpskih žrtava nećemo dozvoliti”, istakao je Kovačević.

Ostavite komentar