Kovačević: Lukić je dokaz da i danas imamo Miloša s kojim možemo pred Miloša (VIDEO)

0
84

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da je vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić radio svoj posao poštujući institucije i zakone Republike Srpske i da je sudski proces protiv njega apsurdan.

– Lukić je prvi radni dan u Službenom glasniku uradio svoj posao poštujući institucije i zakone, znajući da će ovdje da ga maltertiraju, ali su mu zakoni i institucije Republike Srpske iznad svega, pa i njegovog ličnog komoditeta. Zato mi je drago da mi Srbi kao narod danas imamo Miloša s kojim možemo pred Miloša – istakao je Kovačević.

On je naveo da je danas pred Sudom BiH pročitana optužnica protiv momka koji nikada nije prekršio zakon i nije počinio nikakav prekršaj.

Kovačević je istakao da je optužnica izvan pravnog sistema BiH i ustavnog poretka, zasnovana na nametanju jednog stranca – Kristijana Šmita.

– Kada je vidio da postoje oni koji ne prihvataju, na prvom mjestu /predsjednik Republike Srpske Milorad/ Dodik i Lukić, da se na takav način gaze naša ustavna prava, autonomija i kapacitet, onda je rekao “ko ne poštuje moje odluke i ne prihvata me, njemu će da se sudi i njega ćemo da proganjamo” – rekao je Kovačević.

On je istakao da je postupak protiv Dodika i Lukića cirkus, apsurd i ponižavanje BiH, iako iza svega stoji namjera ponižavanja Republike Srpske.

Kovačević je podsjetio da u Ustavu BiH piše da jedino Parlamentarna skupština može da donosi zakone.

– Na osnovu kojeg zakona koji je usvojila Parlamentarna skupština je ovdje neko danas vodio bilo kakav sudski proces? Šta je to? Svi koji pristaju na to i smatarju da je to normalno, pristaju na ponižavanje BiH. Ako je vama stalo da se BiH ponižava, vi nastavite. Mi iz Republike Srpske ćemo znati kako da zaštitimo Srpsku i njena prava – rekao je Kovačević.

Ostavite komentar