Kovačević poručio Bećiroviću: Mi od vas ne tražimo ništa, mi svoju Republiku Srpsku već imamo

0
88

Delegat u Klubu Srba u Domu naroda parlamenta BiH Radovan Kovačević rekao je da Denis Bećirović očigledno očajno pokušava da svojim svakodnevnim skakutanjima oko Milorada Dodika sebe predstavi kao nekog navodnog velikog zaštitnika BiH, a sve što će iz toga dobiti jeste da će i svoje ime upisati na spisak onih poput Silajdžića, Lagumdžije ili Izetbegovića koji su kao rezultat političkog duela sa Miloradom Dodikom dobili jedino to da su okončali svoje političke karijere.

– Tako Bećirović sada govori o tome kako postoji neka velika navodna straža koja će da štiti, valjda od Dodika i Republike Srpske, nezavinsost, državnost i suverenitet BiH, ali sve što svakodnevno radi jeste upravo suprotstavljeno onome o čemu on govori – rekao je Kovačević, reagujući na izjavu Bećirovića da je “najveća, najjača i najbrojnija straža u BiH straža koja brani državnost, nezavisnost i suverenitet BiH – te da će milioni njih u zemlji i širom svijeta braniti državu i da svoju zemlju ne daju.

Kovačević je upitao Bećirovića kako mogu podržavati državnost BiH na način da svakodnevno učestvuju u rušenju Ustava i narušavanju ustavnog poretka tako što donose odluke bez saglasnosti člana Predsjedništva iz Republike Srpske iako Ustav BiH jasno kaže da odluke iz spoljnje politike ili odbrane moraju imati konsenzus svih članova Predsjedništva.

Kovačević je rekao kako mogu govoriti o bilo kakvoj nezavisnosti ili suverenitetu BiH, a da istovremeno podržavaju lažnog i nezakonitog visokog predstavnika i još mu daju za pravo da bude iznada svih institucija i iznad predstavnika naroda i građana u BiH.

– Ili kako možete da govorite o nezavisnosti i suverenitetu a da podržavate postajanje stranih stranih sudija u Ustavnom sudu BiH – naveo je Kovačević za Srnu.

I na kraju još, dodao je Kovačević, Bećirović, valjda poručujući Dodiku i Republici Srpskoj, kaže da oni ne daju svoju zemlju.

– Oni očigledno ne razumiju suštinu. Mi od njih ne tražimo aposlutno ništa, mi svoju Republiku Srpsku već imamo – naglasio je Kovačević.

Ostavite komentar