KVALITET IZNAD SVEGA: “Bemini” proizvod zasijali na Sajmu domaćih proizvoda

0
272

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka učestovovala je na Festivalu domaćih proizvoda koji je dio projekta „Kupuj domaće-ulaži u Srpsku“, a koji je juče održan u Banjaluci u organizaciji Udruženja mladih ekonomista (UMEK).

A ova uspješna banjalučka fabrika, imala je svakako šta da pokaže svim posjetiocima ovog festival, od izuzetno kvalitetne, moderne i udobne dječje, ženske i muške obuće, do veoma kvalitetnih i elegantnih ženskih torbi i ruksaka za sve prilike. Svi oni koji su došli na Festival domaćih proizvoda u Banjaluci, nisu prošli, a da nisu zastali pored “Beminog” bogato popunjenog štanda, sa kojeg su ljubazni i vrijedni “Bemini” radnici bili spremni dati bilo kakvo pojašnjenje o kvalitetu, sastavu proizvoda i samom procesu proizvodnje.

Ovaj štand posjetili su i najviši predstavnici vlasti u Republici Srpskoj, pa su se tako sa “Beminom” kvalitetnom ponudom upoznali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao I premijer RS Radovan Višković, koji su tom prilikom razogovarali i sa Marinkom Umičevićem, tehničkim direktorom Tvornice obuće “Bema” Banjaluka, kao i sa njegovim vrijednim saradnicima koji su bili pored štanda.

Umičević je za banjaluka.net rekao da je “Bema” prepoznala sjajnu inicijativu Udruženja mladih ekonomista da promovišu proizvode iz Republike Srpske, da ih predstave i da na ovaj način povežu domaće proizvođaće.

“Razvoj vlastitog proizvodnog programa za domaće, ali i inostrano tržište jedan je od imperativa koje smo postavili u ciljevima budućeg razvoja”, rekao je Umičević.

Inače, Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, je ovog mjeseca obilježila 17 godina svog postojanja i uprkos brojnim izazovima sve uspješnije posluje i dan danas.

Da je “Bema”, na čijem čelu je ugledni i uspješni privrednik i priznati humanista Marinko Umičević, izrasla u uspješno i respektabilno preduzeće govori i podatak da je na početku zapošljavala svega 50 radnika, a da je danas u “Beminim” pogonima oko 1.200 radnika, što je za 24 puta više zaposlenih. Uporedo sa brojem zaposlenih, povećavala se i proizvodnja i izvoz, a “Bema” je izrasla u preduzeće koje je ponos Banjaluke i Republike Srpske, u kojoj nikada za svih 17 godina plata radnicima nije kasnila ni jedan dan. Ono po čemu je “Bema” prepoznatljiva je činjenica da su za svih 17 godina postojanja ovog uspješnog kolektiva svim zaposlenim redovno plaćeni porezi i doprinosi, te da je do sada donirano, odnosno poklonjeno na desetine hiljada pari cipela, prvenstvno zahvaljujući Umičeviću kojem je duševna hrana pomaganje ljudima iz svoje bliže ili dalje okoline.

(N.Sp)

Ostavite komentar