Lukić: Pravni paradoks – Tužilaštvo dokazuje da je neko kriv jer je poštovao zakon

0
31

Vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika Republike Srpske” Miloš Lukić izjavio je da su na današnjem ročištu pred Sudom BiH vidjeli nastavak pravnog paradoksa u kojem Tužilaštvo BiH, koje je očigledno u službi kolonijalne uprave, dokazuje da je neko kriv zbog toga što je poštovao zakon.

“Vidjeli smo još jednu stvar koja sada može da uđe u politikološku praksu, a to je da je kolonijalna uprava spustila svoje administrativne pipke i na niže nivoe osim Tužilaštva, pa da postoje neke vrste njihovih službenika koji mogu ući u bilo koju instituciju i reći `ovo je zvanični dokument` i vi se sada morate ponašati prema njemu, i da to Tužilaštvo prihvati”, izjavio je Lukić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da je prilikom dolaska na suđenje prošao pored zgrade OHR-a koja ga je podsjetila na roman pod nazivom “Čovjek u visokom dvorcu”.

“U njemu se radi o alternativnoj istoriji koja se odnosi na to šta bi se desilo u svijetu da je nacistička NJemačka pobijedila u Drugom svjetskom ratu. Vjerujem da je neko pao u komu 1944. godine i danas se probudio ovdje kod nas i da vidi da ovim prostorom upravlja jedan Nijemac, te da su Srbi krivi za genocid – da bi povjerovao da se tako nešto desilo”, rekao je Lukić.

On je zahvalio svima koji su došli da njemu i predsjedniku Republike Srpske pruže podršku pred Sudom BiH i koji brinu o njihovoj bezbjednosti.

Sudija Sena Uzunović je na današnjem ročištu na suđenju Dodiku i Lukiću pred Sudom BiH odbila prijedlog odbrane za saslušanje Kristijana Šmita, predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića i Majkla Gestingera.

Prihvaćeni su prijedlozi Dodikove odbrane za saslušanje predsjednika Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenke Golić i generalnog sekretara predsjednika Republike Srpske Jelene Pajić Baštinac, te određeni materijalni dokazi.

Prihvaćen je i prijedlog odbrane Lukića za saslušanje Dalibora Panića i Gorana Bosančića.

Ostavite komentar