MANDIĆ: DF treba da bude u novoj vladi Crne Gore, lično nisam zainteresovan

0
99

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je danas da on lično neće biti dio nove vlade, ali da bi DF trebalo da bude u njoj.

Mandić je za Adria TV najavio da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine i dodao da očekuje da to urade i drugi, prenose podgoričke Vijesti.

Mandić je rekao da je Vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje, a najavio je i da će se DF solidarisati s protestima Demokratske Crne Gore.

Osim zahtjeva NSD koji podrazumijevaju traženje vanrednih izbora i tehničku vladu koja bi pripremila te izbore, Mandić je rekao da se Politički savjet partije bavi i temom zaustavljanja diskriminacije srpske nacionalne zajednice, kojoj, kako navodi, pripada svaki treći građanin Crne Gore.

Ocijenio je da predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović igra igru razbijanja parlamentarne većine i poručio da mu DF neće biti partner u tome.

“Demokratska Crna Gora je zakazala protest za sutra. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji”, rekao je Mandić.

On smatra da protesti treba da budu narodni.

“Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahtijeva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo s konkretnim ciljevima”, rekao je Mandić.

Kazao je i da mu je žao što DF nije imao priliku da bude duo izvršne vlasti, jer bi, kako navodi, vidjeli kakva bi to bila razlika.

Mandić je naglasio da će mu biti žao ako u novoj vladi ne dobiju tu priliku.

(Agencije)

Ostavite komentar