MANDIĆ: URA i SNP će nestati sa političke scene, kod Đukanovića nema besplatne podrške

0
137

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić poručio je danas da je predsjednik DPS i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović jasno poručio da nema besplatnog ručka, a kamoli besplatne podrške njegove stranke za formiranje nove vlade, kao i da je ovo posljednja faza vraćanja DPS na vlast.

„Ko se god uhvatio sa DPS-om nestao je sa političke scene, a i sad se takav scenario sprema“, upozorio je Mandić na konferenciji za novinare sazvanoj da bi odgovorio na sinoćne optužbe koje je, kako je naveo, u opasnom intervjuu za Radio Crna Gora izneo Đukanović.

„DF i DPS treba da ukrste argumente da ne bi odlučivali oni koji imaju dva, tri mandata“, rekao je Mandić i istakao da je Đukanovićev intervju obilovao čitavim nizom opasnih formulacija, podmetanjima i propagandama.

„Svi su imali priliku da se uvere kako je montiran čitav postupak oko lažnog državnog udara (2016. godine)… Đukanović je dokazao da nema besplatnog ručka, a kamoli besplatne podrške. Oni neće odustati od toga da drže ikakvu reč, sem one glavne“, rekao je Mandić.

Socijalističkoj narodnoj partiji i GP URA je poručio da ih čeka sudbina Pozitivne Crne Gore.

„Ko se god uhvatio sa DPS-om nestao je sa političke scene, a i sad se takav scenario sprema“, rekao je Mandić i istakao da se ne može očekivati od nekih ljudi koji su postali ministri, da mogu da odrede posao tranzicije društva i njegov prelaz od autokratskog do demokratskog.

„Opasni intervju Đukanovića je poruka za sve nas, ali i za URA i SNP. Ulazimo u zavšnu fazu povratka DPS na vlast u Crnoj Gori, ovo je jedan od momenata kad je ozbiljnim partijama važno upozorenje. Nadamo se da će ovo doprineti do mozgova SNP-a i URA, da Đukanović želi DPS da vrati na vlast“, poručio je Mandić.

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević istakao je da su maske pale, kao i da crnogorska javnost treba da zna da je DF sprečen da na osnovu izborne volje građana vrši vlast u Crnoj Gori.

Upozorio je da svako ko pravi dilove sa Đukanovićem mora da zna da pravi dilove sa mafijom i najvećim klanovima ovog dela Evrope.

„DF će uraditi sve da spreči prekrajanje izborne volje građana. I Abazović i Joković nek ostave priču o evropskj vladi, ovo je vlada sa mafijom“, poručio je Medojević i istakao:

„Đukanović dijeli i radikalizuje Crnu Goru. Želi da se prati njegova agenda, mi iz DF-a imamo svoju agendu. Ostajemo na braniku vitalnih interesa Crne Gore. Za nas Đukanović nije predsednik nego kriminalac i lopov. Ne postoji ni jedna politička situacija koja će opravdati naš odnos prema njemu, osim ovog koji već imamo“, naveo je Medojević.

(Agencije)

Ostavite komentar