Mandić: Većinska Crna Gora želi najbolje moguće odnose sa Srbijom

0
101

Novoizabrani predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić rekao je da većinska Crna Gora želi najbolje moguće odnose sa Srbijom i da će uraditi sve da dvije države imaju najbolje moguće odnose, što je u interesu svih crnogorskih građana.

Mandić je za Politiku rekao da će nastaviti da radi na tome da se isprave brojne nepravde, koje je veliki broj građana Crne Gore iskusio tokom minulih 30 godina, te naveo da je bivši crnogorski režim, zarad opstanka na vlasti baštinio izričito neprijateljski odnos prema Srbiji, ali i Republici Srpskoj.

Mandić je istakao da se taj odnos, kada je riječ o Demokratskom pokretu socijalista Mila Đukanovića, nije mnogo promijenio ni nakon njihovog silaska sa vlasti.

On je dodao da se i dalje u Beogradu i Banjaluci traže dežurni krivci kako bi se zamaskirale razne kriminalne operacije koje je bivši režim u Crnoj Gori radio.

Prema njegovim riječima, pred novom vlasti u Crnoj Gori je mnogo posla, a sistem, naslijeđen od nekadašnje komunističke vlasti koja je bila poznata po opsegu svog državnog aparata, mora da se očisti od kriminala i korupcije.

Kada je riječ o popisu stanovništva, Mandić je rekao da mora da postoji jasan stav da odlaganja neće biti, već će biti sproveden 30. novembra i Crna Gora će konačno da dobije prijeko potrebne podatke.

Ostavite komentar