Marfi svira kraj: BiH na korak od raspada

0
234

Željeli su poniznost, a kao odgovor dobili snagu, jedinstvo i nesalomljivu želju srpskog naroda da odbrane tekovine Republike Srpske, kroz odbranu institucije njenog predsjednika.

Ovako bi se ukratko mogao opisati povod i efekat početka rigidnog krivičnog postupka protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH u kojem se suđenjem predsjedniku Republike Srpske želi presuditi Republici Srpskoj.

Odgovor srpskog naroda je jasan, ali podjednako je očigledna i frustracija koju je takva reakcija iz Republike Srpske izazvala kod skrivenih tvoraca optužnice.

Ambasador  SAD u BiH Majkl Marfi, kao jedan od glavnih, danima otvoreno pokazuje bijes i ljutnju zbog takve situacije, te od Suda i Tužilaštva BiH zahtjeva još suroviji pristup, odnosno da se predsjedniku Repubike Srpske Miloradu Dodiku izreknu mjere zabrane kontakata, mjere pritvora, te u konačnici zabrana obavljanja dužnosti predsjednika Republike Srpske.

Milorad Dodik je demokratski izabran predsjednik Republike Srpske, želja naroda i u ovom slučaju simbolizuje svu njegovu snagu. Republika Srpska je svetinja srpskog naroda, njen bastion.

Iako je glavni cilj Marfija i družine uklanjanje Milorada Dodika sa političke scene, a samim tim i prisvanje imovine, što u suštini predstavlja uništenje Republike Srpske, otpor srpskog naroda stranim okupatorima i anticivilizacijskim tendencijama jasan su putokaz samo ka raspadu državne zajednice BiH.

Ostavite komentar