Marinko Umičević: Glasajmo za Željku, Milorada i SNSD, i tako spasimo Srpsku

0
183

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, rođeni Banjalučanin, ali i uspješni privrednik, poznati sportski radnik i humanitarac, te član Senata Republike Srpske, pozvao je svoje Banjalučane i građane cijele Republike Srpske da u nedjelju 2. oktobra izađu na izbore i “svoj glas daju Željki Cvijanović, Miloradu Dodiku i kandidatima SNSD-a, i tako Republiku Srpsku-našu najveću svetinju, ne daju u ruke onih koji su spremni čak i da je ukinu”.

“Kao što svi vidimo, svijet je na rubu trećeg svjetskog rata i to ne bilo kakvog nego nuklearnog rata . Njemački parlament je usvojio rezoluciju da bi trebalo ukinuti status Republike Srpske, uvesti građansku državu (preglasavanje). Udario je i Kurta i Murta na Republiku Srpsku”, rekao je Umičević i dodao da je očigledno da nekome smeta ekonomsko jačanje Republike Srpske. Zato je, naglašava, njegov stav da je Republika Srpska iznad svega

“Kao odgovoran čovjek koji 45 godina radi u realnom sektoru, četiri puta odbornik u Skupštini grada, senator Republike Srpske predlažem vam i zamoljavam vas da nije vrijeme za avanture, da ne nasjedate na slatkorječive parole pojedinaca iza kojih ne stoje ni rad ni djela, nego samo šuplja priča i koji su produžena ruka tih koji hoće da nas izbrišu sa lica zemlje”, upozorio je Umičević, ističući da apsolutno nije vrijeme da donosimo pogrešne odluke, a ulazimo u zimu koja je totalno neizvjesna. Iz tog razloga, Umičević je zamolio građane cijele Republike Srpske da glasaju za Milorada Dodika, kandidata za predsjednika Republike Srpske, za Željku Cvijanović, kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, koa je dokazani patriota i vrsni političar, te za sve liste SNSD-a na svim nivoima.

“Najbolje bi bilo zaokružiti sve sa liste SNSD-a, nosioce lista obavezno, svi su se borili, potrošili i novca, vremena i živaca i svojim radom to zaslužili. To je moja molba, kao odgovornog čovjeka, koji je rođen u Banjaluci, a vrijeme je i da se Banjaluka probudi. Najbolji primjer su Banjaluka, Bijeljina i ostala mjesta gdje vlast i skupštinska većina nisu iz iste partije, valjda smo nešto iz svega toga naučili”, dodao je Umičević, koji je nadaleko poznat kao iskreni patriota i čovjek koji je svom narodu spreman da pomogne u svakom trenutku, što je pokazao bezbroj puta do sada. On je dodao da naš narod zna da odvoji žito od kukolja, te je upozorio da su ovo istorijski izbori.

“Možda više nećemo imati priliku ako se upustimo u avanturu (dokaz je Kninska Krajina). Mi smo imali sreću da ostanemo na ovim prostorima, ali mnogi nisu, a ponovo se čuju ratni bubnjevi. Tako da se plašim da nam se bez čvrstih, odgovornih i u politici dokazanih ljudi ne piše dobro. Da ste živi i zdravi, budimo na izborima dostojanstveni i moja molba je da birate Milorada Dodika, Željku Cvijanović i Savez nezavisnih socijaldemokrata”, poručio je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar