Marinko Umičević: Izbori su prekretnica za RS, ali narod će znati da izabere

0
189

Marinko Umičević, odbornik u Skupštini grada Banjaluka i tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, povodom zvaničnog početka izborne kampanje za političke subjekte koji učestvuju na opštim izborima zakazanim za 2. oktobar, poželio je sreću svim kandidatima, pogotovo kandidatima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je član.

“Sreću na izborima posebno želim srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i nosiocu liste za Narodnu skupštinu RS dr Vladi Đajiću. Po mom mišljenju, ovo su odlučujući izbori, jer je Republika Srpska na velikoj prekretnici, udario je Kurta i Murta na Republiku Srpsku, ne poštuju se nikakvi zakoni, pa ni odluke Ujedinjenih nacija, nego šargarepa i motka, klasična američka politika”, rekao je Umičević, koji je poznat kao čovjek bez dlake na jeziku, ali i kao čovjek koji nema oraha u džepovima i svima može reći istinu u lice, od čega nikada ne bježi i zbog čega ga njegov narod mnogo cijeni.

“Ali naš narod je mudar, u našim genima su ostale niti Petra Kočića. Znaće narod da odvoji žito od kukolja i neće nasjesti na prazne priče, optužbe bez argumenata i lupetanja i izabraće one koji su se već dokazali i koji mogu izvesti Republiku Srpsku u mirnu luku prosperiteta koji je očit i vidljiv i u ovim teškim vremenima korone, blokade od strane EU, opstrukcija, podmetanja”, dodao je Umičević. Takođe, on je i drugim kandidatima poželio da kampanju provedu dostojanstveno, te da imaju na umu da smo svi prolazni, a Republika Srpska treba da ostaje.

“Žao mi je što iz zdravstvenih razloga ne učestvujem u ovoj kampanji, ali ću se potruditi da svojim angažmanom pomognem svojim kolegama i prijateljima iz stranke i naravno očekujem pobjedu. Srećno, živi i zdravi bili”, naveo je Umičević.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar