Marinković: Srpska je trajna; Skupom “Granica postoji” ne prijetimo nikome

0
98

Republika Srpska je trajna i ona nije poklonjena, rekao je Mladen Marinković, bivši vojni starješina VRS, jedan od organizatora skupa “Granica postoji” koji će danas biti održan u Crnoj Rijeci u opštini Mrkonjić Grad, na međuentitetskoj granici prema Јajcu.

– Republika Srpska je rezultat odbrambeno otadžbinskog rata. Za nju je život dalo preko 23.000 boraca. To je nešto najvrijednije, za poštovanje i niko ne može da se igra sa Republikom Srpskom – rekao je Marinković.

Skupom “Granica postoji, kaže on, pokazujemo jedinstvo i čvrstinu da opstanemo i da sačuvamo ono što je krvlju stvoreno.

– Ovim skupom ne prijetimo nikome, ali poručujemo da tuđe nećemo, a svoje nedamo – istakao je Marinković.

Branimo svoje institucije, kaže Marinković, i to nam je cilj.

Skupovi “Granica postoji” prethodno su održani u Ljubinju, Јezeru, Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Okupljanja naroda počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukića.

Ostavite komentar