Matić: Teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici NSRS

0
38

Politikolog Filip Matić rekao je da je teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran izborni zakon Srpske.

Matić je za RTRS rekao da se često dešava polarizacija na važnim pitanjima na nivou BiH u kojima je potreban zajednički nastup.

On je istakao da je potrebno istrajati na donošenju izbornog zakona Republike Srpske i provesti lokalne izbore, dodajući da je veoma važno što su iz vladajuće koalicije rekli da će uvažiti sve amandmane opozcije.

Govoreći o opozicionim najavama o mogućem bojkotu izbora, Matić je rekao da bi to bio loš potez, skoro pa ravan priznavanju poraza.

– Nerealno je da se to sedi. Lokalni izbori su važni, jer stranke utvrđuju svoje redove i spremaju se za opšte ozbore. Bojkot bi značio nekoliko koraka unazad – rekao je on.

Kada je riječ o posebnoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH, sazvanoj na zahtjev srpskih poslanika, a povodom nametnutih odluka Kristijana Šmita, Matić je rekao da će bošnjački predstavnici sigurno odbiti prijedlog za poništavanje ovih odluka, jer žele političku dominaciju, a to ostvaruju uz pomoć stranog faktora koji nameće odluke i zakone u BiH.

Ostavite komentar