Meč Srbije i Engleske za UEFA visokorizičan – huligani prijetnja

0
97

Pojedini evropski mediji navode da UEFA već pravi procjene bezbjednosnih rizika pojedinih mečeva na Euru imajući u vidu istoriju nasilja navijača tih selekcija.

Duel kojem je data takva etiekta je, piše španska Marka, meč Srbije i Engleske koje će igrati u Gelzenkirhenu 16. juna od 21 čas.

Obje reprezentacije bi trebalo da imaju ogromnu podršku tog dana i organizatori meča moraće posebno da nadziru rizične grupe.

Engleski navijači su tradicionalno brojni kada je reprezentacija u pitanju, često su i problematični, dok su pristalice Srbije, one koji prate nacionalni tim, daleko mirnije, pokazalo se to nebrojeno puta.

Ipak, srpske ultras grupe bi tog dana mogle da pohode Gelzenkirhen u velikom broju, upravo zbog izazova zvanog engleski navijači, i otuda ovaj meč potencijalno nosi rizik eventualnih sukoba.

– Engleski i srpski navijači se smatraju opasnim sa dugom istorijom problematičnog ponašanja na utakmicama bilo da su u pitanju mečevi na klupskom nivou ili je u pitanju reprezentacija – kaže se u tekstu madridskog dvnenika, prenosi B92.

Autor teksta podsjeća na velike nerede koji su se desili na Euru 2016. godine, na kojem je učestvovala i Rusija.

Tada su se upravo ruski huligani sukobili sa Englezima (najveći sukob se desio u Marselju) uz veliki broj povrijeđenih i uhapšenih tog dana.

– Sada nema Rusa, ali tu su Srbi, pa je situacija vrlo slična. Vrijeme odigravanja meča (21) znači da će se tokom dana popiti ogromne količine alkohola, a činjenica da je to prvi meč za obje reprezentacije takođe povećava rizik od izbijanja nereda – navodi se u tekstu.

Ostavite komentar