MILAN RADOIČIĆ PONOVO NA KOSOVU: Vratio sam se, a vi znate šta to znači

0
62

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji se dovodi u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića kao “organizator kriminalne grupe koja je pomagala u zločinu”, snimio je video poruku u Leposaviću, na severu Kosova.

„Pravi teror nad našim srpskim narodom tek počinje. Mom narodu na severu, a i svim Srbima, samo da kažem, i onima drugima, tu sam, vratio sam se, a vi znate šta to znači jer odavde nazad nema. Živela Srbija“, poručio je Radoičić na snimku iz Leposavića, prenosi Kosovo onlajn.

Albanska policija na Kosovu je pokušala da uhapsi Radoičića u novembru 2018. godine zbog dovođenja u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, ali ga tada nije pronašla u stanu. Od tada je za njim trajala potraga albanskih vlasti, a poternica je ukinuta u martu 2021. godine.

Radoičić je u februaru drugi put izbegao hapšenje pred albanskom policijom. Ovoga puta našao se na poternici u vezi sa slučajem „Brezovica“ koji se na Kosovu vodi zbog korupcije i nelegalne gradnje. Prilikom pokušaja ulaska na prelazu Brnjak, alarm je pokazao da osoba treba da bude uhapšena, a Radoičić je pobegao s prelaza, objavili su kosovski mediji, a potvrdila i albanska policija.

On je nakon toga naveo u saopštenju da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret u slučaju Brezovica, a prema rečima tužioca, on se sumnjiči za zastrašivanje svedoka u toku krivičnog postupka.

Podsetimo i na to da je Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD označila krajem prošle godine Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića kao “vođe organizovane kriminalne grupe”.

(Kosovo online)

Ostavite komentar