Milanović: Moji odnosi sa Srbijom okej, sa dijelom sarajevske čaršije loši

0
45

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je kako su njegovi odnosi sa Srbijom “okej” i dodao da loše odnose ima samo sa “dijelom sarajevske čaršije”, misleći na Stranku demokratske akcije Bakira Izetbegovića.

– Moji odnosi sa susjedima, bez obzira na otrov koji prosipa Plenković, nisu dobri samo sa dijelom sarajevske čaršije, sa SDA i Bakirom Izetbegovićem – rekao je Milanović u intervjuu za hrvatski N1.

Odnosi sa Srbijom

Sa druge strane, za Milanovića su odnosi sa Srbijom „okej“.

– Sa Srbijom su odnosi okej, ne mogu biti bolji – istakao je Milanović u dijelu intervjua gdje se osvrnuo na odnose u regionu.

Predsjednik Hrvatske je kazao i kako su odnosi sa Mađarima “mnogo bolji, nego kao kad kaže raniji premijer Holandije da će Mađarska morati da kleči”.

Status Hrvata u BiH

– Pa ko si ti? Kruna svetog Stjepana nije moja kruna, ali je brate jednako stara kao holandska, kako to uopšte možeš da kažeš. Iz te arogancije i oholosti proizilaze novi problemi. Ljudi imaju identitet, ponos i samopoštovanje – naveo je Milanović.

Hrvatski šef države je u intervjuu ocijenio i kako je status Hrvata u Bosni i Hercegovini „ispod svakog nivoa“ i dodao kako je uloga Plenkovića u tome “kukavička”.

– Ne radi se ništa što bi njega moglo prikazati u sivom svjetlu u Briselu ili kao nekog ko diže prašinu i filozofira – rekao je Milanović.

Ostavite komentar