Milija Babović, kum Zvezdana Terzića, želi da preuzme FK Partizan

0
428

Milija Babović, poznati srpski biznismen, planira da se nađe na čelu Fudbalskog kluba Partizan.

Po ovoj informaciji nekada predstavnik Partizana u Fudbalskom savezu Srbije pokušava da dobije podršku državnog vrha, nekih bivših čelnika kluba iz Humske, pojedinih uspešnih privrednika, ali i prvog čoveka Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

„Nije tajna da su Milija Babović i Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, u kumovskim odnosima. Poznato je da Terzić godinama u dobrim odnosima s ljudima iz vlasti, da ima njihovu podršku, pa i na taj način može da učestvuje u eventualnom izboru Milije Babovića kojeg je otvoreno podržavao i pre deset godina da dođe na čelo Fudbalskog saveza Srbije umesto Tomislava Karadžića“, piše Nova.rs.

Terzić je tada u intervjuu „Politici“ naveo da ulogu predsednika FSS mora da preuzme uspešan menadžer.

„Na Zapadu je mnogo manje važno ko je predsednik. Znam gotovo sve predsednike u Evropi. Predsednik FS Belgije je neki opštinski referent, holandski Savez vodi advokat, dok je u Danskoj to načelnik policije. Nije važno ko je predsednik, već da li je uspešan menadžer. Lično, smatram da bi Milija Babović bio idealno rešenje za tu funkciju“, rekao je Terzić u aprilu 2013. godine.

Navodno, Terzić i Babović su pre nešto više od deset dana razgovarali „u poslovnom okruženju“, a moguća tema je bila i smena u vrhu kluba iz Humske.

Baboviću bi, kako se tvrdi u tekstu, mogla da bude upitna podrška Sportskog društva Partizan, na čijem čelu se nalazi Ostoja Mijailović. Predsednik SD i Košarkaškog kluba Partizan je imao ambicije da uđe i u fudbalski klub, ali je za to potrebno mnogo više novčanih sredstava.

Milija Babović nekada je bio i finansijer FK Partizan, čovek blizak bivšem generalnom sekretaru kluba Žarku Zečeviću, a menadžer je i vlasnik nekoliko uspešnih firmi.

(nova.rs)

Ostavite komentar