Milorad Čavić tužio PSS – traži penziju

0
74

U Višem sudu u Beogradu počelo je suđenje po tužbi Milorada Čavića protiv Plivačkog saveza Srbije.

Legendarni srpski sportista je presavio tabak, jer PSS nije u roku podnio prijavu nadležnom Ministarstvu na osnovu koje bi on od svoje 35. godine primao nacionalno priznanje.

Zato na prvom ročištu Čavić nije krio da mu je veoma teško što mora na ovakav način da ostvari svoja prava.

– Tužba je podnijeta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podnio prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog toga je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje poslije 40. godine, a ne poslije 35. kako je Uredba u tom periodu glasila – objasnio je poslije ročišta advokat Vlastimir Ilić, koji zastupa Čavića.

Naime, po Uredbi iz 2006, koja je izmijenjena godinu dana kasnije, Čavić je pravo na nacionalno priznanje stekao obaranjem svjetskog rekorda na 100 metara delfin na EP u malim bazenima 2003. u Dablinu i osvajanjem srebra na 100 metara delfin na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu.

Po tadašnjoj Uredbi, Čavić je od 35. godine, koju je napunio 31. maja 2019, imao pravo da dobija nadoknadu od dvije i po prosječne plate svakog mjeseca.

Međutim, kako je rekao, uoči svog 35. rođendana saznao je u MOS da nemaju prijavu iz PSS na osnovu koje bi ostvario svoje pravo.

Ostavite komentar