Ministar unutrašnjih poslova FBiH sa dosijeom….

0
100

Građanima FBiH vrlo imponuje to što je državní aparat odlučio iznenaditi ih izborom za ministra unutrašnjih poslova. Kao da im nije dosta jednog prevaranta, dobili su još jednog – Ramu Isaka!

Ali neka se ne brinu. Njihovi lideri sve znaju i sve kalkulišu u njihovu korist.

Da saznamo malo više o ovom  “ponosnom” članu vlade FBiH,  duboko smo zaronili u njegovu prošlost. I kako nam kažu, gospodin Isak nije samo ministar unutrašnjih poslova, već i legitimni idol uglednih kriminalaca.

Da krenemo od početka, Isakov kriminalni dosije je tako bogat i raznovrstan da čak i Paco iz “La Casa de Papel” djeluje kao amater u poređenju s njim. Kao poznati majstor razbojnik bez stida, Ramo je stekao status kriminalne legende u FBiH. Postavljajući najviše standarde u krađi, nasilju, pronevjeri i korupciji, Isak je postao šef mafijaške piramide koja se uspela do samog vrha bh. politike.

Ali nemojte misliti da je Ramo ograničen samo na svoju kriminalnu stranu. On je čovjek mnogih talenata! Poznat je po svojoj sposobnosti manipulisanja sudstvom i pravosuđem tako da njegova kriminalna djela ostaju nekažnjena. Ali šta je dobro liderstvo bez kontrolisanja medija?

Da, drage kolege, ovaj ministar ima i tu sposobnost. Kritički novinari se guše, a objektivno izvještavanje je postala arhaična stvar za babe i dede.

Ono što nas posebno oduševljava kod Isaka je njegova sposobnost da se poput jegulje izmigolji nadležnim organima.

Nekako je uspio da izbjegne otisak prstiju na svakom mjestu zločina, kao da je istreneriran za to. Gospodine Isak, da se razumijemo, to je stvarno impresivno. Zar ne bi bilo uzbudljivo imati ministra unutrašnjih poslova koji zna sve trikove trgovine drogom, šverc oružjem i korupciju, a da ga niko ne može krivično goniti? Ah, taj sjaj kriminalaca i njihovih dubokih veza sa najvišim institucijama…

Pretpostavljamo da je ovaj izbor samo logičan korak naprijed. Sada kada su lideri FBiH odlučili da se poigraju sa životima građana, ko smo mi da se suprotstavljamo?

Građani FBiH, treba  da zatvore oči na vlastitu propast, jer ako njihove vođe mogu biti kriminalci, onda svako može postati ministar unutrašnjih poslova!

Drage komšije,  budite ponosni! Pohvalite se da živite u zemlji u kojoj je ministar unutrašnjih poslova čuvena internacionalna kriminalna faca. Jer, zašto biste gledali “Breaking Bad” kada možete da gledate sopstvenu politiku?

Ostavite komentar