MIRA PEKIĆ (PDP): U aferi “Kiseonik” od vlasti slušamo samo izgovore, vrijeme za dvije smjene

0
161

– Od kada je otkrivena afera „kiseonik“, tražimo, molimo i apelujemo na Vladu Republike Srpske da pruži odgovore na pitanja vezano za ovaj slučaj, nabavi mediciniski kiseonik i smijeni odgovorne. Od tada, dobijamo samo izgovore, neistine i pokušaje da nesposobnost i nemar odgovornih prebace na druge, koji su radili svoj posao u okviru zakona, rekala je generalni sekretar PDP-a Mira Pekić.

Pekićeva kaže da je neistina da se medicinski kiseonik ne može nabaviti, da je ovlašteno preduzeće već saopštilo da medicinskog kiseonika ima za cijelu BiH, te da se u roku od 24 sata, po hitnom postupku, može nabaviti kiseonik, kao što su tokom pandemije tu mogućnost koristili i za nabavku medicinskih sredstava, ali i iskoristili za lična bogaćenja, saopštio je PDP.

– S jedne strane čujemo da se kiseonik traži od donatora, a s druge strane da se medicinski kiseonik ne može nabaviti. Pa ko su ti donatori i gdje oni nabavljaju kiseonik, da im se zahvalimo i da ga nabavi i Republika Srpska? Danima od nadležnih slušamo izgovore i neistine, a djelovanja nema skoro pa nikako. Očekujemo da će konačno premijer Višković odlučiti da smijeni ministra zdravlja i direktora UKC-a Republike Srpske, kaže Pekićeva.

Ona ističe da ne stoje optužbe da UKC ne može legalno nabavljati medicinski kiseonik, jer firma koja ima dozvolu za velepromet nema cisterne i boce, budući da je, kako kaže, veleprometnik poveznica između proizvođača i potrošača.

– Međutim, postavlja se pitanje koja i kakva ambalaža je do sada korištena na UKC i drugim zdravstvenim ustanovama? Ovdje je potpuno jasno da se i po cijenu zdravlja stanovništva stvara politička kriza, da bi prikrili sav svoj nemar i kriminal, te još jednom pozivam premijera da konačno smijeni odgovorne i počnu raditi po zakonu i za dobrobit građana, kaže Pekićeva.

Ostavite komentar