Mirsad Strika: “Kad porastem biću Milorad Dodik”

0
154

Sudija Mirsad Strika čovjek je sa nekontrolisanim ambicijama.

Kada se pogleda u polomljeno ogledalo, sudija Mirsad vidi nedostižnu sliku – svoju budućnost u kojoj žudi za postizanjem titule “Milorad Dodik “. Ovaj apsurdan san o vlastitoj transformaciji u predsjednika Republike Srpske izaziva krajnje sažaljenje i podsmjeh posmatrača.

Sudija Mirsad, kako rekosmo, svojim nekontrolisanim ambicijama, vješto pokušava da iskoristi svoju poziciju i ugled kako bi se upleo u političke mreže.

Njegova žudnja za moći i pokušaj da postane velik kao Milorad Dodik, ne poznaje granice. Ovaj sudija, koji bi trebalo da štiti pravdu, gazi pravdu da bi postigao svoje sitne političke ciljeve.

Međutim, njegov postupak se svodi na komiku jer su njegove sposobnosti i harizma daleko od onoga što bi bilo koja vrsta lidera trebalo da posjeduje.

Umjesto da bude osoba od integriteta koja štiti zakon, sudija Mirsad pretvara se u klovna političke scene. Njegovi prijatelji sa klupe i stranački partneri, koji svi žele dio kolača političke moći, podržavaju ga u daljoj potrazi za vlašću. Međutim, ta potraga je samo grandiozna iluzija, jer sudija Mirsad može biti samo sudija, nikada lider.

U svojim cirkuskim suđenjima, Mirsad Strika postaje parodija pravde.

Ali, možda takvi pokušaji izlaska iz svoje profesionalne uloge i uplitanje u politiku samo svjedoče o dubokoj nesigurnosti ovog sudije.

Zaključak:

Sudija Mirsad, čovjek prožet nekontrolisanim ambicijama, sanja o postizanju titule “Milorad Dodik”. Međutim, njegova pretenzija da postane lider je smiješna i neostvariva. Sudije bi trebalo da budu stub pravnog sistema, što se u slučaju Mirsada Strike, nije dokazalo, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti, a teško da će se nešto promijeniti i u budućnosti.

Ostavite komentar