Mitrović: Udruženi zločinački poduhvat Šmita, zapadnih ambasada, Tužilaštva i Suda BiH

0
84

Pravnik Slavko Mitrović ističe da Kristijan Šmit, zapadne ambasade u BiH, Tužilaštvo i Sud BiH sprovode udruženi zločinački poduhvat protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti “Službenog glasnika” Miloša Lukića kojima se sudi po odluci njemačkog turiste.

Mitrović je u kolumni za “Nezavisne novine” ukazao da je Šmit, koga je nazvao kriminalnom štetočinom /kš/ iz nepostojećeg OHR-a, odlukom donio zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH kojom je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

On je podsjetio da u Krivičnom zakonu BiH piše da krivično zakonodavstvo BiH sačinjavaju krivičnopravne odredbe sadržane u ovom i drugim zakonima BiH, da se krivična djela i krivičnopravne sankcije propisuju samo zakonom i da nikome ne može biti izrečena kazna za djelo koje, prije nego što je učinjeno, nije bilo propisano zakonom ili međunarodnim pravom i za koje zakonom nije bila propisana kazna.

“Odluka kš nije zakon, a ni međunarodno pravo i zato ne može biti nikakvog krivičnog djela, jer zakone donose isključivo parlamenti, pa je tako i u BiH”, istakao je Mitrović.

On je naveo da je “Tužilaštvo BiH” na osnovu ove odluke Šmita koja se ne zove zakon optužilo predsjednika Srpska Milorada Dodika što je potpisao ukaz o zakonu koji su donijeli poslanici u Narodnoj skupštini, a Lukića što je taj zakon objavio, a obojica su uradili ono što im nalaže Ustav i zakon.

Mitrović je dodao da Šmitove odluke nisu poštovali poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ne Dodik, jer on nije donio sporni zakon.

“Pa što je onda `Tužilaštvo BiH` optužilo Dodika, a ne poslanike i zašto je to `Sud BiH` prihvatio i hoće da sudi Dodiku? Zato što poslanika ima skoro 60, pa nije zgodno da ih sve strpaju u sudnicu koja je u kasarni poznatoj kao ratni logor za sarajevske Srbe, koje je sudio ratni sudija Armije BiH Mirsad Strika koji će suditi i Dodiku i Lukiću”, naveo je Mitrović.

Mitrović ocjenjuje da je cilj da se stvar što više zapetlja i da “poslije kobajagi suđenja osude Dodika na kaznu zatvora i zabrane mu da vrši dužnost predsjednika Republike Srpske na koju je izabran većinom glasova na prošlogodišnjim izborima”.

“Nakon toga će mahati sudskom presudom protiv Dodika, bez obzira što su presudu donijeli na osnovu odluke onoga kš, koji poštuje naciste. Biće obrazloženje – nije Dodiku kš zabranio da bude predsjednik Republike Srpske, već Sud BiH. Nema veze što je to po odluci kš koji nije visoki predstavnik, a i da jeste ne može donositi zakone, pogotovo one kojima će štititi svoje brljotine koje nisu zakon”, naveo je Mitrović.

On je ukazao da Šmit ne može donijeti zakon, jer nije visoki predstavnik, a i da jeste nije ovlašten Ustavom BiH da donosi zakone.

“Zato je kš donio odluku, a ne zakon. Po odluci se ne može suditi, pa bi konačno neko u `Tužilaštvu BiH` trebao prekinuti ovo s/./anje, dok ne bude kasno svima”, naveo je Mitrović.

On je istakao da je ovdje riječ o udruženom zločinačkom poduhvatu Šmita, zapadnih ambasada u Sarajevu, “Tužilaštva i Suda BiH” koji nepostojeću promjenu Krivičnog zakona BiH, a direktno primjenjujući odluku njemačkog turiste, vode nezakoniti postupak protiv Dodika i Lukića.

“Pritom su najveći kriminalci u Tužilaštvu i Sudu BiH koji primjenjuju ono što je Šmit naškrabao. Ponavlja se priča koja je mnogo puta nezakonito provedena od organa entiteta, kantona, BiH, policije, tužilaštava, sudova, organa koji su prihvatali i provodili nezakonite odluke visokih predstavnika”, naveo je Mitrović.

On je istakao da nisu visoki predstavnici ni OHR podnijeli nijednu optužnicu, nisu donijeli nijednu presudu, nisu nikoga uklonili sa funkcije na koju je izabran ili imenovan, nisu nikome oduzeli lična dokumenta, niti zatvorili tekući račun.

“Sve su to radili domaći organi i pojedinci, provodeći nepostojeće propise koje je pisao OHR, a potpisivao visoki predstavnik. Domaći organi nisu to morali da rade, čak nisu ni smjeli to da rade, jer su time direktno kršili Ustav BiH i ustave i zakone entiteta i brojne međunarodne konvencije”, dodao je Mitrović.

On je naveo da su stranci cijelo vrijeme tvrdili da je to u skladu sa Dejtonskim sporazumom i takozvanim bonskim ovlašćenjima koja su bila tek “pozdravljanje namjere visokog predstavnika”, a cilj je bio javnost i izabrane funkcionere naučiti bespomoćnosti, kao efikasnom metodu dobrovoljnog samoporobljavanja.

Mitrović ističe da se ništa ne bi desilo da nisu izvršavane odluke visokih predstavnika, što je potvrdio i Pedi Ešdaun, za koga kaže da je najveći kriminalac i štetočina u BiH.

“U izjavi londonskom `Gardijanu` u novembru 2005. godine Ešdaun je rekao: `Ako neka odluka koju donesem bude odbijena, moj autoritet nestaće kao jutarnja rosa`. Sve odluke o nametanju zakona od visokih predstavnika, a koje nisu prošle kroz Parlamentarnu skupštinu na nivou BiH, bezvrijedne su i neprimjenjive. Čak i da ih je potvrdila Parlamentarna skupština, ako takvi zakoni nemaju izričit ustavni osnov, nisu trajni”, ističe Mitrović.

On je ukazao da je zato OHR u svakoj odluci o nametnutom zakonu i pisao da stupaju na snagu “na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština BiH ne usvoji u istom obliku, bez izmjena i dopuna i bez dodatnih uslova”, a ako ih ne usvoji onda su oni “jutarnja rosa u podne – ništa, hava, dim”.

“Zato je potpuno jasno da je postupak koji protiv Dodika i Lukića vode `Tužilaštvo i Sud BiH`, kriminalni poduhvat i kršenje Krivičnog zakona BiH, Ustava BiH, Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prva i osnovnih sloboda koja se direktno primjenjuje u BiH i koja ima primat u odnosu na svo drugo zakonodavstvo”, naveo je Mitrović.

On je poručio “Tužilaštvu i Sudu BiH” da im treba biti jasno da se neće moći sakriti iza odluke Šmita, samozvanog i lažnog visokog predstavnika, te da postoje i drugi sudovi koji su legalni i koji sude po stvarnim, a ne po lažnim propisima.

Kada je riječ o uvođenju američkih sankcija djeci predsjednika Republike Srpske, Mitrović ističe da je američki ambasador u BiH, za koga kaže da je margarin koji se u sve miješa, izmišljotine jalove opozicije u Srpskoj pretočio u optužnice protiv Dodikove djece – Gorice i Igora, bez ikakvih dokaza.

“Dokazi protiv Dodika i njegove djece ne trebaju, jer margarin je i tužilaštvo i sud i presuda. Pošto stranci upravljaju `Tužilaštvom i Sudom BiH`, nejasno je što onda ne osude Dodika na nekoliko doživotnih robija. Zato ipak trebaju dokazi kojih nema, pa je lakše uvesti američke sankcije”, naveo je Mitrović.

On je istakao da su nastavak toga sankcije Ministarstva finansija SAD za Goricu i Igora Dodiku pošto su oni mreža podrške svom ocu, “proruskom nacionalističkom lideru bosanskih Srba”.

“U tome i jeste stvar – sankcije i suđenje Dodiku zbog vojne neutralnosti i susreta sa /ruskim predsjednikom Vladimirom/ Putinom kojih će biti i dalje. Obojicu bira narod, a ne strane ambasade”, naveo je Mitrović.

On je naveo da je predugo BiH koju su u Dejtonu sastavili Republika Srpska i Federacija BiH uopšte i opstala, a skoro trideset godina je sistematski ruše, najviše oni koji se svakodnevno kunu u nju – bošnjačke strukture svih fela, političke, medijske, vjerske, kulturne.

Mitrović je istakao da su zapadnjacima lažna država Kosovo i antidejtonska lažna BiH bili lažni manekeni pred islamskim svijetom.

“Kobajagi podrška islamskom Kosovu i BiH je pravi odnos Zapada prema muslimanima u svijetu, a na svim drugim meridijanima – zna se”, naglasio je Mitrović.

Ostavite komentar