Mladi šahista Đorđe Lukić ponovo šampion Republike Srpske

0
122

Đorđe Lukić po šesti put kadetski šampion Republike Srpske u šahu.

U periodu od 19. do 21. aprila 2024. godine, u hotelu “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine, održano je 31. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u šahu. Sa rekordnih 275 takmičara iz svih krajeva Republike Srpske, prvenstvo je oborilo prethodne rekorde po broju učesnika.

Đorđe Lukić, dvanaestogodišnji učenik sedmog razreda Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Doboja, član Šahovskog kluba “Svetozar Gligorić” iz Bijeljine, ponovo je potvrdio svoj šahovski talent. Lukić je na ovom prvenstvu po šesti put odbranio titulu šahovskog šampiona Republike Srpske, osvojivši prvo mjesto u kategoriji dječaka do 14 godina.

U svojoj kategoriji, Lukić je nadmašio 36 ostalih takmičara, igrajući sedam partija bez ijednog poraza. Ovaj izvanredan uspjeh donio mu je ne samo pobjednički pehar i zlatnu medalju, već i pravo učešća na predstojećem šahovskom prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje će se održati u Sarajevu od 23. do 26. maja 2024. godine.

Prvenstvo je proteklo u organizaciji Aleksandra Kovača, predsednika Šahovskog saveza Republike Srpske, sa međunarodnim arbiterom Vladom Stojanovićem kao glavnim sudijom. Događaj je bio odlična prilika za mlade šahiste da pokažu svoje veštine i takmiče se na visokom nivou, što je Đorđe Lukić iskoristio na najbolji mogući način, potvrđujući svoju dominaciju na šahovskim tablama Republike Srpske.

Ostavite komentar