Moskva: Nema sumnje da su SAD umiješane u teroristički napad u Sevastopolju

0
60

Nema sumnje da su Sjedinjene Države umiješane u napad na Sevastopolj, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Vašington i njegovi sateliti su stvorili neonacistički režim u Kijevu, njihovim rukama vode rat protiv Rusije i podstiču ga na teroristička djela i ubistva civilnih ruskih državljana, ističe Ministarstvo spoljnih poslova, obećavši odgovor na ovaj zločin.

Pored toga, Moskva još jednom poziva međunarodne organizacije da daju odgovarajuću ocjenu još jednom u nizu zločinu kijevskog režima i Zapada.

U tom kontekstu, u MIP-u su istakli da su koordinate za rakete “uvodili američki stručnjaci na osnovu sopstvenih podataka satelitskog izviđanja”, dok je na nebu kod Krima “dežurao američki izviđački dron Global Hok”.

Kijev je 23. juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa atakams sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri rakete, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da su u napadu poginule četiri osobe, od kojih dvoje djece. Ranjena je 151 osoba. Među 82 hospitalizovanih ima 27 djece.

U Sevastopolju i na Krimu je 24. jun proglašen danom žalosti. Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je saučešće stanovnicima Sevastopolja.

Ostavite komentar