Mudžahedinski potrčko u novoj epizodi: Hrvate svađa s Čovićem, centralu hrvatskog plinskog biznisa prebacuje u Sarajevo

0
66

Kada bi bio korektan Selmin lobist na sudu BIH prijavio bi sam sebe, sudovima BiH , za korupciju i pritisak na Tužiteljstvo BIH u aferi skrivanja ratnog zločina u Bugojnu.

Potom bi poslao Džo Bajdenu neopozivu ostavku na mjesto US ambasadora u BiH s pojašnjenjem da je uhapšen u korupciji i pomaganju masovnim ubicama. Posebno g. Mlaći.

Potom bi se javno izvinio Džulijanu Asanžu zbog patnje i torture, koju taj plemeniti čovjek prolazi zbog tiranije Vlade SAD-a. A potom bi ga BiH trebala, u ime svih žrtava Bugojna, Asanža proglasiti BH ambasadoro, da čovjek dobije imunitet, koji sada uživa Marfi, napusti države i tamnice koje ga muče i dođe nam u BiH predavati o slobodi medija i življenja.

Upravo je Asanž provalio Marfija kao jednu od najvjernijih mudžahedinskih političkih mula u BiH kada je objavio sljedeći dokument iz kojega je jasno da je Marfi najobičnija plaćena politička prostitutka. Reći ćete da smo grubi? Nismo. Desetine mrtvih Hrvata Bugojna ovaj tekst nazvali bi jako blagim.

Ovaj papir koji je Asanž objavio  neupitno dokazuje ništavilo i neljudskost čovjeka zvanog Marfi :

Kako je vidljivo iz teksta, još davne 2007-e godine Marfi se pojavio na Sudu za ratne zločine gdje je izražavanjem brige za sudbinu Selme Cikotića istome osigurao dvije ministarske karijere umjesto zatvora. Sasvim dovoljan dokument da Tužiteljstvo BiH pokrene istragu protiv Marfi . No ono ne pokreće. Međutim, dokument je dovoljan i da RH ili srpski tužitelji ili čak časni američki Tužitelji pokrenu proces protiv Marfija. Što mislite hoće li do njega doći u ovom svijetu svijetle zapadne demokracije?

Kako službeno Stejt Department ima nultu toleranciju na zaštitu ratnih zločinaca, usudićemo se zaključiti da je Marfi, u BiH, shvatio da je prilično izolovan, posebno tih davnih godina, da USA vlada ne prati toliko što se tu događa, da su fokusirani na afganistanske talibane, da ih bosanski taliban Selmo ne sekira previše i da je sjajno vrijeme da se i on končno obogati muslim parama, baš kao i Petritsch, te se na ovaj način okoristi trgovinom uticajem.

To je i učinio. Osigurao je Selmi Cikotiću deceniju i pol slobode, zgrnuo sjajnu lovu, ušutkao medije i evo ga vratio se u svojstvu ambasadora.

Zlikovac se uvijek vraća na mjesto zločina.

A dogodilo se to konačno baš sada kada se struktura na Tužiteljstvu donekle promijenila i slučaj je nekako izvađen iz ladice.

Marfijev omiljeni poslovni partner, kojeg je hvalio NATO-u i svojoj vladi kao nezamjenjivog kadra, nalazi se na optuženičkoj klupi za višestruka ubistva civila.

Marfijev dakle klipan, njegov pulen i adut, njegovo pohvalno mišljenje optužen je da je ubijao, odvodio, trpao, komadao i razgonio na više lokacija po Bugojnu i Rostovu, mrtva tijela hrvatskih intelektualaca Bugojna, profesora i sinova im, svih onih koji su bili prijetnja “novom sjemenu Islama” kako li već nazva  pitoreskni i prostrani Prostor Džihada šjor Mahmuljin, trenutno gospodin na odmoru u Turskoj.

Dakle to je moralna pozicija s koje nam propovjeda ovo korumpirano čudovište Majkl kada nam prijeti kako i na koji način mi na svojoj zemlji imademo uređivati korporacije i biznise.

On dok morališe zbog njega trune preko 30 tijela Hrvata, preko 30 godina, na svojoj zemlji, na djedovini, dok njihove porodice čekaju pravdu i barem slovo pravice na BH sudovima.

Dok nam ovo razmaženo derište morališe zbog njega trune i časni čovjek Asanž.

I sada pazite, kakvim nas IQ-em krsti, kao da samo zadnji debili svijeta.

Kaže mafijaš: “To Dragan Čović, dragi Hrvati želi napraviti firmu za sebe, e pa ne dajte mu, ustanite se protiv njega dajte da središte firme bude tu kod Selme, kod Hasana, kod Mersihe”.

Onoga ti Boga.

On više i ne zna skriti da se tu vratio po novu naknadu, i da je ugovorio proviziju ako isposluje da sjedište plinskog biznisa bude u Sarajevu. On kao da nije provaljen. A Stejt Department, kao da ništa od ovog ne vidi. Kao da im je posve normalno da su im ambasadori po svijetu prosti trgovci uticajem.

Je li to sve što je ostalo od one silne Amerike za koju je život dao Petar naš nesretni Herceg? Je li bio toliko sluđen zlom fašizma da je vjerovao da će Amerika zaista izrasti u dobrog policajca koji nikada neće služiti zlu? Šta da je u tom trenu znao da će američki političari jednog dana u zemlji njegovog oca i matere progoniti njegov narod za šaku mudžahedinskih deva i pokoji milijunčić?

Kada bi barem “gospodin”, ako već nema časti da se prijavi sudu BIH za posredovanje i zaustavljanje istraga oko ratnih zločina, bio toliko korektan, da nas ne vrijeđa u pamet  s ovako glupom pričom i da nam nabroji barem jednu korporaciju koja funkcioniše iz Sarajeva na Federalnom nivou, a da se u njoj Hrvat i Srbin ne osjećaju potjerani i obespravljeni.

Evo mu primjera FTV-a, kuće centrifugirane u Saraju, na čijem je čelu dokazani ološ i ISIL-ovac te par marksisoida imenovanih ukazom US gubernatora za Hrvate u BIH u doba ALijansi i Platformi. Neka nas pokuša uvjeriti da nova firma sa sjedištem u Sarajevu neće imati nekog Džemala Šabića na čelu, da će raditi pošteno nezavisno o naciji kojoj pripada njen korisnik i da tu neće biti prostora za džihad. Barem ne u mjeri u kojoj se na Federalnoj ba raširio.

Šta je od programa te kuće hrvatsko neka nam pojasni Marfi? Šta je na programu te TV kuće nešto što Hrvat u svojoj FBIH može nazvati dobrom emisijom? Šta je od informativnog programa te TV kuće objektivno i nije obojano islamizmom?

Molimo najusrdnije korumpirani američkoalqaedovski ološ, da nas prestane vrijeđati.

I uvjeravati nas kako smo slijepi i ne vidimo bolju budućnost, i kako je ruski gas kvaran, a njegov američki miriše. Čak i kad je tri put skuplji.

Molimo ga da se uozbilji. Da nas prestane smatrati idiotima koji ne kužimo što je posrijedio, i  uvjeravati  nas kako on zna što je bolje za nas, i kuda trebaju ići rute, a kuda ne. I ko je naš pljačkaš.

Te kako će pored naših očiju Dragan Čović od javnog biznisa napraviti privatnu kompaniju.

Neće bolan. I nećeš ti nama u našoj zemlji govoriti kakve ćemo kompanije osnivati. I gdje će im sjedišta biti. Ponudio si uslugu Selminima. Probaj ju izvršiti gospodski i bez zavrtanja rukava. Ili sjaši.

Pošalji bolan tenkove, sastavi crne liste, sruši spomenik Petru Hercegu u Eraniji, zapali hrvatski barjak usred Ljubuškog, kad ti toliko smeta jadniče, biće ti raja iz ambasade zadovoljna. Pljeskaće ti i Mujo i Haso. Oplljačkaj nam ono što nisi 2001. Ali nemoj nas ponižavati, debilu.

Ili jednostavno priznaj koliko su ti platili.

Tako ti Mlaće i Selme.

I pokojnog g. Aletića.

Rahmet mu duši njegovoj.

Pokajničkoj.

Ostavite komentar