MUP Republike Srpske se obratio građanima povodom mitinga “Srpska te zove”

0
36

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom održavanja javnog skupa “Srpska te zove”, koji je prijavljen od strane Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica za četvrtak, 18. aprila u 18 časova na Trgu Krajine u Banjaluci, saopšteno je iz Ministarstva.

“Građanima savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, navodi se u saopštenju.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske za dan 18. april 2024. godine od 00.00 časova do 24.00 časa na području cijele Republike Srpske.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti zabranjena upotreba dronova.

Ostavite komentar

Pročitajte još: