Na Crvenom trgu priveden pijani muškarac, htio da ukrade Lenjina iz mauzoleja

0
124

Ruska policija privela je pijanog muškarca koji je pokušao da ukrade telo Vladimira Iljiča Lenjina iz mauzoleja na Crvenom trgu, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

“Incident se dogodio u noći na 6. februar. Muškarac je uhapšen kada je pokušao da provali u mauzolej u kojem se nalazi telo Vladimira Lenjina i da ga iznese. Kasnije je otkriveno da je muškarac bio pijan”, potvrdio je izvor iz policije.

Policajci su tokom noći primetili sumnjivog prolaznika koji je hodao u blizini mauzoleja, a kada je počeo da povlači vrata i pokušava da uđe unutra, policajci su ga priveli.

Navodno je na mesto događaja pozvana hitna pomoć, a lekari su utvrdili da muškarac ima psihički poremećaj izazvan delovanjem alkohola.

Tokom ispitivanja muškarac je stalno pokušavao da pobegne, ali je na kraju ipak priznao da mu je namera bila da ukrade Lenjinovo telo. Privedeni muškarac nije znao da objasni koji su mu bili motivi.

Bivši sovjetski državnik Vladimir Iljič Lenjin preminuo je 21. januara 1924. godine, a pre smrti nije izrazio želju na koji način želi da bude pokopan. Stoga je njegovo telo balzamovano, a 1930. je dovršena gradnja mauzoleja u koji je telo smešteno. Milioni turista i poštovalaca posetili su ovaj mauzolej.

(Agencije)

Ostavite komentar