Nagrađen policajac koji je spasio mladića iz nabujale Save

0
60

Policajac Zoran Šmitran iz gradiške Policijske uprave pohvaljen je i nagrađen za spasavanje mlađe osobe u Gradišci koja je pokušala samoubistvo u nabujaloj Savi, a za svoj podvig kaže da mu je to bila dužnost.

“Ne smatram da sam učinio veliki podvig. Drago mi je što se na kraju sve dobro završilo i što je lice izvučeno iz rijeke i prošlo bez ikakvih posljedica”, rekao je Šmitran novinarima u Banjaluci pred svečani prijem koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske organizovalo za policijske službenike koji su iskazali visok stepen profesionalnosti i požrtvovanosti u spasavanju ljudskih života.

On je dodao da se u policiji u svom radu susreću sa ovakvim situacijama.

Šmitran je rekao da je 6. aprila dok je bio na dužnosti stigla dojava da mlađe lice želi da izvrši samoubistvo u rijeci Savi. On je rekao da je potom došao na to područje zajedno sa mlađim kolegom i vidio nekoliko okupljenih građana, među kojima i rodbine lica kojem je samo glava bila iznad vodE.

Naveo je da je po ulasku u vodu uspio da ubijedi mladića da mu priđe, a potom ga izvukao iz vode, poslije čega je ga je preuzela Hitna pomoć, prenosi Srna.

Ostavite komentar