Nediplomatsko ponašanje članova Stalne misije BiH u UN

0
51

Na najvažnije adrese u Ujedinjenim nacijama pošaljete pismo u kome obavjestite čelne ljude, kao i sve misije zemalja u tom tijelu, da se predstavnik BiH pri Stalnoj misiji BiH ne ponaša u skladu sa odlukama Predsjedništva.

Konkretno, da radi sve mimo onih koji su zaduženi za vođenje spoljne politike. A onda se, odjednom, ukaže neki asistent iz Njujorka koji radi pri BH misiji, i pošalje mejl lišen svakog diplomatskog odgovora u Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH. U suštini, jednom od onih koji su zaduženi za vođenje spoljne politike.

Da bude jasnije, Željka Cvijanović je, prije nekoliko dana, svim šefovima misija država članica Ujedinjenih nacija, generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu i predsjedniku Generalne skupštine Denisu Frensisu poslala pismo u kome je skrenula pažnju na postupke ambasadora BiH pri Ujedinjenim nacijama, Zlatka Lagumdžije.

On je jednostrano inicirao korake za podnošenje rezolucije o Srebrenici na usvajanje Generalnoj skupštini UN bez odgovarajućeg ovlašćenja i uz očigledno kršenje ustavnog okvira BiH – navela je Cvijanović u tom pismu.

Opširnije u Temi dana.

Ostavite komentar