NEOBIČNO PRELIJETANJE: Odbor LSV u Bečeju prešao u PS

0
106

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Bečeju pristupio je Pokretu socijalista, saopštio je generalni sekretar PS Predrag Vuletić.

Bivši predsednik Opštinskog odbora LSV u Bečeju Ferenc Tot izjavio je da je taj odbor „jednoglasno“ odlučio da pristupi Pokretu socijalista.

„Odlučili smo se na ovaj korak, jer su Liga i Čanak izgubili kompas, a Pokret socijalista ima šta da ponudi građanima Srbije, ima politiku za koju se vredi boriti. Ima šta da ponudi svim građanima, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost. Zato smo pristupili Pokretu socijalista i Aleksandru Vulinu“, istakao je Ferenc Tot.

A predsednik Pokrajinskog odbora PS Vojvodine Palimir Tot kazao je da su ligaši iz Bečeja pristupili Pokretu socijalista „zato što su videli smisao politike za koju se bori Aleksandar Vulin i svi mi koji imamo tu čast da nas predvodi Aleksandar Vulin“.

Zanimljivo u ovoj preletačkoj priči je i to što su u PS-u prethodno najavili da im je pristupio mnogo jači odbor LSV iz Novog Bečeja, koji je u Banatu, dok je Bečej u Bačkoj.

Opštinski odbor LSV iz Novog Bečeja je zbog toga ironično izrazio zabrinutost „za funkcionisanje policije u državi, s obzirom na to da ministar Aleksandar Vulin ne zna razliku između Bečeja i Novog Bečeja“.

„Jasno je, da bi mu draže bilo da je dobio mnogo jači i brojniji novobečejski odbor LSV, pa budan mašta naglas, ali se brinemo šta će biti ako tako pomeša, recimo, Kragujevac i Kraljevo u nekoj urgentnoj situaciji za delovanje kao ministra policije“, navode u LSV.

I dok u PS-u slave zbog prelaska ligaša iz Bečeja, LSV je u tom gradu imenovala povereništvo na čelu sa predsednikom Izvršnog odbora LSV Sašom Šućurovićem, koji će koordinirati ligaše do konsolidacije ovog odbora.

(Danas)

Ostavite komentar