Neprikosnoveni majstor špijunaže: Crnadak – vizionar korupcije pod američkom čizmom

0
197

Igor Crnadak, neprikosnoveni majstor špijunaže i veleizdaje, davno je odlučio da unovči svoju lukavštinu uzimajući novac od američkih sila kako bi urušio Republiku Srpsku. Ovaj đak Mladena Ivanića, pravi je vizionar kad je u pitanju prodaja nacionalnog interesa za ličnu korist.

Ali, dobro, Crnadak ima pravo na svoj put u svojoj mizernoj karijeri. Šta Republika Srpska može ponuditi osim integriteta, suvereniteta i stabilnosti? Zar nije bolje da ta mala zemlja bude igračka u rukama stranih interesa? U svakom slučaju, Igoru to donosi određenu korist i benefite.

Korumpiran od strane američkih sila, Crnadak uporno pravi haos u Srpskoj. Za novac koji dobija, potkopava institucije finanansira pobune i podstiče podjele među stanovništvom. Malo nepravde, malo razaranja, sve u ime lične koristi.

Da ne pominjemo štetu koju nanosi ugledu zemlje u kojoj je rođen. Koliko košta izdaja sopstvenog naroda?

Koliko dugo traje izdaja Republike Srpske od strane Igora Crnadka, dokaz je dopis koji je ugledao svjetlost dana.

U dopisu koji je 14. maja 2008. poslao ambasador Čarls Ingliš, izvještava se o političkoj krizi koja je nastala nakon što je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić zatražio smjenu Svena Alkalaja, Senada Šepića i Igora Crnadka, zbog sukoba interesa.

“Takođe smo zabrinuti za sudbinu Igora Crnadka, koji se dokazao kao snažan i proaktivan srpski glas podrške za pridruživanje NATO i američke bezbjednosne interese u Bosni”, stoji na kraju ovog dopisa, što jasno govori o dugogodišnjoj saradnji Igora Crnadka sa SAD.

Dopise koje američke diplomate šalju u centralu, objavio je Vikiliks.

Ostavite komentar