Nešić: Goganoviću od danas zaštita, a tražićemo da je imaju svi srpski predstavnici u Sarajevu

0
36

U dogovoru sa ministrom Košarcem, preduzećemo aktivnosti iz naše nadležnosti, i insistiraćemo da Goganović već danas dobije zaštitu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, istakao je ministar bezbjednosti Nenad Nešić, nakon sastanaka sa zamjenikom ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandrom Goganovićem, i zamjenikom presjedavujuće u Savjetu ministara Stašom Košarcem.

– Nije mi jasno da ministar Zukan Helez nije pozvao Goganovića. Da se tako nešto desilo u mom kabinetu, bilo kome, imao bi mnogo veću podršku nego što je ima sada Goganović. Na primjeru Goganovića vidjećemo da li sistem u BiH finkcioniše. Napad na Goganovića je napad i na BiH, ali prije svega na Republiku Srpsku i sve njene funkcionere. Da li je Sarajevo sigurno mjesto za Srbe? Na to pitanje moraće nam dati odgovor mnoge institucije i Tužilaštvo, kao i pripadnici policijskih agencija – istakao je Nešić.

Nešić je poručio da očekuje da svi stanu u odbranu Goganovića.

– Tražićemo da se uradi analiza ko je još od srpskih predstavnika u Sarajevu ugrožen, i da mu se dodijeli policijska pratnja, dok ne prođu ova teška vremena, koja su uzrokavona ratno huškačkom politikom bošnjačkih političara – poručio je Nešić.

Podsjećamo, Goganović je napadnut juče u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uz uzvike “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

Ostavite komentar