Nešić: Ja radim svoj posao, Šmit pokušava da radi ono za šta nije ovlašten

0
37

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić poručio je da on radi svoj posao, a da Kristijan Šmit pokušava da radi ono za šta nije ovlašten.

Nešić je rekao da nije Šmitov posao da donosi zakone već je to posao izabranih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Šmit je za federalne medije rekao da Nešić treba da radi ono što mu je posao, da ima još puno toga da uradi i da vodi računa o pitanju, kao što je “kako se štite diplomate”.

– Za razliku od Šmita ja i te kako radim svoj posao, brinem o bezbjednosti svih građana u BiH, o bezbjednosti imovine unutar BiH, a isto tako vodim računa o migrantima koji prolaze ili ostaju u BiH – istakao je Nešić za Srnu.

Nešić je naglasio da Šmitova bezbjednost neće biti ugrožena i da ne treba da se brine, ali će morati da poštuje zakone ove zemlje.

Nakon što je njemački turista poručio da će u BiH ići tamo gdje je potrebno, te da “ni Nešić ni bilo ko drugi u Republici Srpskoj ne treba da policijacu koji mu pruža podršku učine ništa nažao jer će tada imati diplomatski problem koji će pokrenuti”, Nešić je odgovorio da, koliko mu je poznato, Šmitu niko nije prijetio i kao ministar bezbjednosti garantuje da mu niko neće prijetiti.

Ali, naglasio je Nešić, Kristijan Šmit mora da reguliše svoj boravak u BiH jer zakoni za sve važe, pa i za njega.

Ostavite komentar