Nešić: Mirna disolucija rješenje za probleme koje izazivaju Bećirović i Helez

0
68

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić poručio je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i ministru odbrane u Savjetu ministara Zukanu Helezu da je mirna disolucija najbolje rješenje za probleme koje izazivaju svojom retorikom.

Nešić je ponovio da nema članstva BiH u NATO bez saglasnosti Republike Srpske i srpskog naroda, jer se kada je riječ o tome Srpska i te kako pita.

“Helez neka odgovori gdje su helikopteri koje je najavljivao i gdje su ti vojni kampovi u Republici Srpskoj koji su mu se priviđali, gdje su ti navodni dronovi samoubice i brojne Helezove gluposti”, rekao je Nešić.

Nešić je rekao da Helez, zarad dobijanja jeftinih političkih poena, svakodnevno na prvom mjestu truje bošnjačku populaciju.

On je naveo da se Bećirović nalazi na mjestu člana Predsjedništva BiH sasvim slučajno, te da nije pročitao ni Ustav BiH ni Dejtonski mirovni sporazum.

“Nije mu jasno da bez saglasnosti Republike Srpske ne može biti priče o članstvu u NATO paktu. Možda dio BiH, ali onaj dio koji predstavljaju Bećirović i Zukan, ali bez Republike Srpske. Ove njihove izjave, potvrđuju da je mirna displucija jedno od rješenja za političku krizu unutar BiH”, rekao je Nešić.

Ostavite komentar