Nešić: Nećemo dozvoliti tlačenje i satanizaciju Srba

0
37

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je Republika Srpska Srpska svetinja i da Srbi neće dozvoliti da na nju padne ijedna mrlja, te naglasio da će sa sutrašnjeg skupa u Banjaluci biti poručeno da su Srbi pravdoljubiv i slobodarski narod koji neće dozvoliti da ga drugi tlače i satanizuju.

Nešić je rekao da su Srbi najstradalniji narod na Balkanu u proteklom vijeku koji se uvijek borio samo za slobodu i istakao da narod koji je u proteklom vijeku dao više od dva miliona stradalih u odbrambenim ratovima, nikako ne može biti genocidan.

“Upravo suprotno, srpski narod je žrtva genocida. O tome svjedoče Zejtinlik, Jasenovac, Kragujevac, Kozara, Brod na Drini, Prebilovci i svaki pedalj Balkana. O tome svjedoče i 3.267 grobova u srednjem Podrinju i Birču, kao i Sijekovac, Vozuća, dolina Neretve, ali i 200.000 izbrisanih sarajevskih Srba”, rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, oni koji bi da izbrišu zločine Prvog i Drugog svjetskog rata, ali i tragičnog građanskog rata s ciljem raspada SFRJ, sva svoja nedjela pokušavaju sakriti i pripisati drugim – svojim žrtvama, saopšteno je iz DNS-a.

“Srbi su ponosan narod koji nikada budućnost nije gradio na viktimizaciji. Nikada nismo optuživali, upirali prstom niti insistirali na tuđoj kolektivnoj odgovornosti. Onima koji su nas u ratovima ubijali, pružali smo ruku pomirenja i sa njima pravili zajedničke države”, naveo je Nešić.

On je poručio da se grdno varaju oni koji danas misle da rezolucijom u UN o Srebrenici mogu promijeniti istorijske činjenice i graditi budućnost i da jedino što su uspjeli je da ovdje otvore nove duboke krize i podjele.

“Vrata budućnosti zalupili su novim vraćanjem u decedesete godine prošlog vijeka”, istakao je Nešić.

On je dodao da to što je Republika Srpska mala na karti svijeta, ne znači da treba ćutati na nepravde i pokušaje njene satanizacije.

“Naše žrtve, naši nevino stradali, možda jesu žrtve koje samo mi oplakujemo, ali to ne znači da su manje vrijedne i da se mogu izbrisati”, dodoa je Nešić.

On je rekao da srpski narod nikada nije vodio ratove u tuđim državama, nego je isključivo branio svoje domove.

“Republika Srpska naša je naša svetinja na koju nećemo dozvoliti da padne ijedna mrlja i sutra ćemo poručiti da su Srbi pravdoljubiv i slobodarski narod koji neće dozvoliti da ga drugi tlače i satanizuju”, istakao je Nešić.

On je rekao da ova rezolucija ne služi ni za štsa “osim da još jednom ponove već viđene napade iz želje da obrišu Republiku Srpsku”.

“Tako će samo srušiti BiH. Za Republiku Srpsku se ipak mi pitamo. I kada ona pozove, svi smo tu! Živjela Republika Srpska!”, poručio je Nenad Nešić.

Na Trgu Krajine u Banjaluci sutra u 18.00 časova biće održan veliki miting “Srpska te zove” sa kojeg će biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.

Ostavite komentar