Nešić: Nedopustivo prisustvo pripadnika ministarstva skupovima podrške terorističkim organizacijama

0
89

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je da će već sutra pokrenuti pitanje odgovornosti načelnika Odjeljenja za borbu protiv terorizma u ovom ministarstvu Lejle Čopelj zbog prisustva skupovima na kojima su istaknute nedozvoljene zastave i gdje se podržavaju određene terorističke organizacije.

“Nedopustivo je da se pripadnici Ministarstva bezbjednosti nalaze na skupovima gdje su istaknute nedozvoljene zastave i gdje se podržavaju određene terorističke organizacije. Pogotovo je nedopustivo da takvim skupovima prisustvuju ljudi koji se nalaze na čelu Odsjeka za borbu protiv terorizma”, rekao je Nešić, reagujući na skup podrške Palestinskoj upravi održan u Sarajevu kojem je prisustvovala i Lejla Čopelj.

Nešić je poručio da neće tolerisati podršku bilo kojoj terorističkoj organizaciji bez obzira na to da li je riječ o Srbima, Hrvatima ili Bošnjacima i poručio da će već u toku sutrašnjeg dana pokrenuti pitanje odgovornosti Lejle Čopelj, uvažavajući sva njena prava.

“Ukoliko utvrdimo da je prekršila zakone i da je prisustvovala skupu mimo pravila koja važe za državne službenike i pripadnike Ministarstva bezbjednosti, sankcionisaćemo je u skladu sa zakonom i predviđenim propisima”, rekao je Nešić za RTRS.

On je istakao da je obaveza Ministarstva na čijem je čelu da brine o bezbjednosti i da je to prioritetni zadatak.

“Ako danas neko podržava skupove na kojima se nalaze terorističke zastave, takvima nije mjesto u Ministarstvu bezbjednosti, i ne samo da nije mjesto, već je potrebno preduzeti određene mjere protiv takvih osoba”, poručio je Nešić.

Ostavite komentar