Nešić: SIPA dobila naredbu Tužilaštva o provjeri Šmita

0
64

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić rekao je da je obaviješten od strane SIPA da su dobili naredbu iz Tužilaštva BiH da preduzmu mjere i radnje u cilju provjera osnovanosti navoda iz akta Ministarstva bjezbjednosti, a koja se tiču Kristijana Šmita.

Na konferenciji za novinare Nešić je rekao da SIPA postupa po naređenju Tužilaštva.

– SIPA utvrđuje ono što smo mi predali Tužilaštvu da li tu ima elemenata krivične odgovornosti. Ono što me raduje jeste da Tužilaštvo BiH preduzima određene mjere i radnje – kaže Nešić.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić pokazao je na današnjoj konferenciji za medije i dozvolu za pristup tajnim podacima stepena tajno i vrlo tajno.

Pokazao je dokumente da ne postoje smetnje za njegov pristup tajnim podacima.

Pročitao je sadržaj rješenja koje je dobio od bezbjednosnih agencija, uključujući i OBA.

Podsjećamo, Nešić je predao 16. oktobra u Tužilaštvu BiH dokumentaciju koja potvrđuje da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik.

Ranije je pozvao Tužilaštvo da hitno sprovede istragu o nelegalnom i lažnom predstavljanju Šmita kao visokog predstavnika u BiH i njegovim aktivnostima, te da o rezultatima obavijesti javnost.

On je tada rekao da je Kristijan Šmit njemački građanin koji na prostoru BiH boravi na osnovu diplomatske note njemačke Ambasade u BiH, a ne na osnovu rezolucije Savjeta bezbjednosti, što ukazuje da je on nelegitiman.

Ostavite komentar