Nešić: Srpska svetionik slobode koji brani međunarodno pravo

0
44

Sinoć je u SB UN brutalno pogažen Dejtonski mirovni sporazum i to od strane onih koji bi trebali da štite međunarodno pravo. Ako je iko imao iluziju da na sceni nije udar na dejtonsku strukturu BiH, nakon izlaganja Zlatka Lagumdžije tih iluzija nema. Za politike koje predstavlja Lagumdžija, BiH je ono što oni kažu, a ne šta kaže Dejton –  rekao ЈE predsjednik DNS-a Nenad Nešić, komentarišući sjednicu u SB UN.

Nešić ističe da je srpski član Predsjedništva BiH imala odlično i argumentovano izlaganje, te da je posebno važno što je istakla da ona iznosi stavove Republike Srpske a da su stavovi BiH ono što konsenzusom utvrdi Predsjedništvo BiH.

– Cvijanovićeva je pokazala poštovanje Dejtonskog sporazuma i, za razliku od Lagumdžije, nije zloupotrijebila svoju poziciju da kaže da su to stavovi BiH. Za Lagumdžiju, država to je on. Znate li ijednu zemlju u svijetu gdje je moguće da nakon šefa države ambasador iznosi dijametralno suprotne stavove koji su pri tome suprotni temeljima njenog ustava!? – kaže Nešić.

Republika Srpska, ističe on, možda jeste mala ali je u ovom momentu svetionik slobode koji brani međunarodno pravo.

– Sinoć smo vidjeli kakva bi nam sudbina bila bez Republike Srpske. Za razliku od Lagumdžije koji je imao izlive mržnje prema Republici Srpskoj, Srbi su uvijek samo branili Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum. Od sinoć mislim da više niko nema iluzija kakva bi nam sudbina bila bez Republike Srpske – dodaje Nešić.

Predsjednik DNS-a kaže i da podržava inicijativu predsjednika Republike Srpske za Lagumdžijin opoziv.

– Znam da ga neće opozvati, ali onda će se morati suočiti sa posljedicama. Lično ne mogu biti partner sa onima koji krše Ustav BiH i čija je osnovna politička potka kako uništiti Republiku Srpsku – poručio je Nešić.

Ostavite komentar